Real Madrid-sympathieën Málaga leiden tot woede Barcelona

Reacties

Barcelona heeft zijn afkeur uitgesproken over uitlatingen van Málaga-president Abdullah Al-Thani, die op Twitter ophef veroorzaakte met beledigende woorden over de koploper in La Liga. De Catalanen leggen de zaak voor bij verschillende organisaties rond de Spaanse competitie.

Real Madrid-sympathieën Málaga leiden tot woede Barcelona

Málaga kan een beslissende rol spelen in de Spaanse titelrace. Barcelona is koploper met evenveel punten als Real Madrid, maar de Madrilenen hebben een wedstrijd minder gespeeld. De Koninklijke treft op de laatste speeldag Málaga, de club van coach Míchel. Laatstgenoemde heeft als kind van de club en speler een rijk verleden bij Real.

Míchel werd in een interview bij radiostation Onda Cero gevraagd naar de ontknoping in La Liga. 'Laat ik zeggen dat ik veel meer een Madrileen ben dan Valdano', verwees de Málaga-coach naar de ontknopingen in de seizoen 1991/92 en 1992/93. Toen hield Jorge Valdano als coach van Tenerife met zijn ploeg Real van de titel, waardoor Barcelona kampioen werd.

Wel stelde Míchel op de laatste speeldag hoe dan ook zijn sportieve plicht te zullen voldoen. Op Twitter werd Al-Thani (foto) gevraagd naar de uitspraken van zijn coach, waarop hij antwoordde: 'Dat Catalaanse tuig zal de glorie van de titel in La Liga niet ruiken.'

Statement
In een officieel statement heeft Barcelona gereageerd op de woorden van de geldschieter uit Qatar. 'Barcelona spreekt zijn afkeur en verontwaardiging uit over de tweet van Málaga-voorzitter Abdullah Al-Thani, wiens woorden niet passen bij de beginselen van fair play en de normen en waarden die horen bij een sportwedstrijd. Daarom rapporteren we deze zaak bij het anti-geweldcomité van de Raad van Sport, bij het competitiecomité van de Spaanse voetbalbond en bij de afdeling integriteit van de Primera División.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.