Real-parel Valverde ziet positieve kant van mogelijke komst Pogba

Reacties

Ole Gunnar Solskjaer blijft herhalen dat Paul Pogba deze maand niet mag vertrekken bij Manchester United, maar dat zorgt er niet voor dat de geruchten over een transfer naar Real Madrid stoppen. Federico Valverde vreest de mogelijke komst van de oogappel van Zinedine Zidane niet.

Real-parel Valverde ziet positieve kant van mogelijke komst Pogba
© Pro Shots

Zidane wilde in de zomer al dat Pogba zijn selectie zou komen versterken, maar Real-voorzitter Florentino Pérez kreeg het niet voor elkaar om de middenvelder binnen te halen. Zidane moest zo iets anders verzinnen voor zijn middenveld en besloot om de 21-jarige Valverde een kans te geven. De Uruguayaan heeft deze kans met beide handen aangegrepen.

Hoewel Valverde veel indruk heeft gemaakt, blijft Zidane hopen op de komst van Pogba. 'Ik blijf er rustig onder', zei Valverde na de overwinning van woensdagavond op Valencia in de mixed zone over de transfergeruchten. 'Ik geniet gewoon iedere keer als ik dit shirt aantrek. Mocht Pogba in de toekomst naar Real komen, dan kan ik veel van hem leren.'

Valverde deed dit seizoen in vijftien competitiewedstrijden van Real mee, waarvan tien als basisspeler. 'Zidane heeft mij altijd gesteund, ook op het moment toen ik nog helemaal geen speelminuten maakte', zegt de talentvolle Zuid-Amerikaan. 'Hij heeft me altijd het vertrouwen gegeven en heeft geweldig werk verricht door van onze selectie een echt team te smeden.'

Voor Valverde is het tot dusver dus een mooi seizoen; Pogba beleeft juist een teleurstellend voetbaljaar. De 26-jarige Fransman speelde door blessureleed pas zeven competitiewedstrijden voor United. Op nieuwjaarsdag vertelde Solskjaer dat Pogba een enkeloperatie zou ondergaan en dat hij de middenvelder pas eind januari/begin februari terug verwacht. De vraag is natuurlijk of Pogba dan nog onder contract staat bij United.

Süleyman Öztürk met transferadvies voor Manchester United: 'Pogba met verlies verkopen'
Bekijk hier al onze video's
Meer F. Valverde
Meer over F. Valverde
Meer P. Pogba
Meer over P. Pogba
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.