Drie assists van Valverde op zorgeloze middag voor dominant Real

Reacties

Real Madrid heeft zaterdagmiddag op bezoek bij middenmoter Osasuna een volgende stap naar een al zeker lijkende landstitel gezet. Federico Valverde (drie assists) en Vinícius Júnior (twee doelpunten) waren in Pamplona de uitblinkers voor de La Liga-lijstaanvoerder, en ook Dani Carvajal scoorde maar weer eens.

Drie assists van Valverde op zorgeloze middag voor dominant Real
© Pro Shots
Osasuna
Osasuna
2 - 4
Real Madrid
Real Madrid

Carvajal speelt al zijn gehele loopbaan als een verdediger en is dan ook vooral bezig met doelpunten voorkomen in plaats van ze zelf maken. Hij speelde tot dusver 406 wedstrijden voor Real Madrid en was daarin twaalf keer trefzeker. Opvallend is dat hij vijf van die twaalf goals in dit seizoen heeft gemaakt. Op zijn 32ste heeft Carvajal opeens een neusje voor de goal gekregen.

Het duel van zaterdagmiddag kende een vliegende start en na zes minuten hadden beide ploegen al gescoord. Real nam de leiding via Vinícius, die de bal afpakte van de treuzelende Alejandro Catena en voor zijn vierde duel op rij scoorde. De reactie van Osasuna liet niet lang op zich wachten. Topscorer Ante Budimir schoot op aangeven van Jorge Herrando raak.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Real herstelde zijn voorsprong in de achttiende minuut, met een fraaie goal van Carvajal. Brahim Díaz wipte de bal naar Valverde, die het leder uit de draai richting de strafschopstip bracht. Daar had Carvajal op gerekend: hij anticipeerde goed en scoorde met buitenkant voet. Het was zijn vierde competitiegoal van het seizoen, terwijl hij ook trefzeker was in de strijd om de Supercopa.

Osasuna moest opnieuw reageren en kreeg in de eerste helft nog een grote kans op de gelijkmaker. Doelman Andriy Lunin redde geweldig bij een inzet van José Arnáiz. Verder had Real niet veel te dulden van Osasuna, dat het gerust wel probeerde, maar simpelweg niet goed genoeg was om het de koploper echt lastig te maken. Na een uur maakte Díaz de 1-3, nadat Valverde de bal had verlengd.

Drie minuten na dit doelpunt gooide Vinícius de wedstrijd definitief in het slot. Antonio Rüdiger vond Valverde met een pass buitenkant voet, waarna de Uruguayaan Vinícius in staat stelde om zijn tweede van de middag te maken. De Braziliaan staat in alle competities nu op achttien goals voor Real: dat zijn er twee minder dan clubtopscorer Jude Bellingham, die zaterdag nog geschorst was.

Thuis voor de tv zag Bellingham Osasuna in blessuretijd nog de 2-4 maken, via Iker Muñoz. Tijd om het nog spannend te maken was er toen al niet meer. Real haalde het laatste fluitsignaal zonder enig angstzweet en Arda Güler kwam nog erg dicht bij een wereldgoal. Met een schot vanaf de middenlijn raakte de invaller de lat.

Door de 22ste competitieoverwinning van dit seizoen gaat Real met een goed gevoel de interlandbreak in. De koploper van de competitie heeft nu 72 punten: dat zijn er tien meer dan Girona en elf meer dan Barcelona. Deze ploegen komen later dit weekend nog wel in actie. Voor Real staan er na de interlands nog negen competitiewedstrijden op het programma. Op 21 april is El Clásico.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
33
26
6
1
71-22
+49
84
2
Barcelona
33
22
7
4
68-39
+29
73
3
Girona
33
22
5
6
69-40
+29
71
4
Atlético Madrid
33
20
4
9
62-39
+23
64
5
Athletic de Bilbao
33
16
10
7
53-33
+20
58
6
Real Sociedad
33
13
12
8
46-35
+11
51
* Actueel tot en met 30 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.