Real Madrid wordt moe van VAR-ophef: 'Wij hebben hier geen invloed op'

Reacties

Raphaël Varane is het zat dat het de laatste tijd na overwinningen van Real Madrid vrijwel alleen maar over de VAR gaat. De Fransman benadrukt dat de ploeg zich niet laat afleiden.

Real Madrid wordt moe van VAR-ophef: 'Wij hebben hier geen invloed op'
© Pro Shots

Real won vrijdagavond met 2-0 van Alavés en ook in deze zege had de VAR weer zijn aandeel. Bij de treffer van Marco Asensio, vlak na rust, ging de vlag omhoog voor buitenspel voor aangever Karim Benzema. Uit de beelden bleek echter dat daar geen sprake van was. Een terechte beslissing, waar men bij Barcelona zich ook niet over kan beklagen.

De regerend Spaans landskampioen mopperde afgelopen weekend nog wel, na de zege van Real op Athletic de Bilbao. Real kreeg in dit duel een penalty na een overtreding van Dani Garcia op Marcelo, die niet werd gezien door de scheidsrechter. Door optreden van de VAR ging de bal toch op de stip. Aan de overkant werd het vervolgens geen penalty gegeven toen Sergio Ramos op de voet van een tegenstander ging staan.

'Ik voel me slecht', zei Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu na afloop van de 0-1 zege van Real. 'We hebben de beste competitie in de wereld, maar de VAR is sinds de herstart niet eerlijk. Het heeft enkele resultaten veranderd en is altijd in het voordeel van hetzelfde team.' Bartomeu noemde Real niet, maar het is wel duidelijk op welk team hij doelde.

Na de 2-0 zege op Alavés werd Varane met deze woorden, en de VAR-beslissing van vrijdagavond, geconfronteerd. 'Wat er buiten deze club wordt geroepen raakt ons niet', stelde de Fransman. 'Wij richten ons op wat we kunnen doen op het veld. Wij controleren de VAR niet, we hebben hier geen invloed op. Waar we wél invloed op hebben is onze wilskracht, onze houding.'

Met de drie punten van vrijdag op zak is Real nog vijf punten verwijderd van de landstitel. 'We zijn ontzettend gefocust. Het was belangrijk om te winnen, maar we zijn ook heel blij met de clean sheet. Dat geeft ons veel vertrouwen', aldus Varane. Real speelt dit seizoen nog tegen Granada, Villarreal en Leganés.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.