Real Madrid sluit verloren zoon Casillas weer in de armen

Reacties

Ruim vijf jaar na zijn vertrek keert Iker Casillas terug bij Real Madrid. De kampioen van Spanje maakt dinsdagochtend bekend dat de 39-jarige oud-doelman een functie krijgt als rechterhand van algemeen directeur José Ángel Sánchez.

Real Madrid sluit verloren zoon Casillas weer in de armen
© Pro Shots

Afgelopen zomer diende de terugkeer van Casillas op het oude nest zich al aan. Spaanse media meldden toen dat voorzitter Florentino Pérez met de clubicoon in gesprek was over een rol als adviseur in de directie. Nu is de terugkeer van de voormalige captain dus een feit.

En Casillas wordt met alle egards welkom geheten. 'Iker Casillas is een Real Madrid-legende, hij vertegenwoordigt de waardes van onze club en is de beste keeper in onze historie', schrijft De Koninklijke. 'Voor Real Madrid is het een eer dat een van zijn grote aanvoerders terug naar huis komt.'

Mol
Casillas vertrok in 2015 op een vervelende manier bij de club die hij op dat moment zijn hele loopbaan had gediend. Deze week stelde de oud-doelman nog dat hij zich door José Mourinho voelde weggezet als 'mol'. Eerder noemde San Iker de manier waarop hij vertrok bij zijn grote liefde al een fout.

Casillas keepte na zijn vertrek uit Madrid nog jarenlang voor FC Porto, maar moest zijn loopbaan eerder dit jaar noodgedwongen beëindigen nadat hij werd getroffen door een hartaanval. Vervolgens wierp hij zich op als kandidaat-voorzitter van de Spaanse voetbalbond, maar hij trok zich uiteindelijk terug.

Casillas is met 725 officiële duels tussen 1999 en 2015 nog altijd de speler met de meeste wedstrijden voor Real na collega-icoon Raúl (741 duels). De oud-doelman (167 interlands) won in totaal negentien prijzen met De Koninklijke, waaronder vijf landstitels en drie Champions League-eindzeges. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.