Casillas blikt terug op clash met Mourinho: 'Ik werd gezien als de mol'

Reacties

Iker Casillas vindt het nog altijd onterecht dat hij door José Mourinho werd gepasseerd bij Real Madrid. De clublegende blikt in een speciale documentaireserie over zijn loopbaan terug op het zo rumoerige hoofdstuk in zijn carrière.

Casillas blikt terug op clash met Mourinho: 'Ik werd gezien als de mol'
© Pro Shots

Mourinho ging tussen 2010 en 2013 als Real-trainer moeilijke beslissingen niet uit de weg en zocht de confrontatie met vriend en vijand, in de hoop het heilige vuur aan te wakkeren binnen zijn selectie. De clashes met Barcelona liepen vaak uit de hand en binnen Real maakte Mourinho ook ruzie, onder anderen met Casillas. De twee hadden bepaald geen warme band en de doelman werd in de tweede helft van het seizoen 2012/13 om politieke redenen gepasseerd.

Casillas vertelt er openhartig over tegen Movistar+. 'Hij beschuldigde me van het lekken van informatie en zag me als vriend van de pers. Natuurlijk kende ik mensen van de pers, hoe kon ik ze niet kennen? Maar informatie lekken is een stap verder', aldus Casillas, die de beschuldigingen van Mourinho nog altijd tegenspreekt. Het feit dat Casillas getrouwd is met sportjournaliste Sara Carbonero wakkerde de speculaties in die bewuste periode overigens alleen maar verder aan.

Casillas: 'Ik werd gezien als de mol. Er werd veel over me gepraat, maar ik hield me stil. Ik reageerde niet en accepteerde het dat ik werd gezien als de mol. Op een dag kwamen er wat jongens in Real-shirts naar me toe. Ik zat rustig in mijn auto en zij vertelden me dat het allemaal mijn fout was. Dat kwam allemaal door wat toen in de media werd gezegd. Ik werd zelf het slachtoffer van mijn stilte.'

De relatie tussen Casillas en Mourinho is inmiddels beter. De oud-goalie waardeert het enorm dat hij kort na zijn hartaanval op 1 mei 2019 al een bericht kreeg van zijn oude coach, die de nu 39-jarige Spanjaard steunde en probeerde gerust te stellen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.