Casillas heeft spijt van vertrek bij Real Madrid: 'Dat was een fout'

Reacties

Iker Casillas heeft nog altijd geen goed gevoel bij de manier waarop hij vijf jaar geleden vertrok bij Real Madrid. Dat stelt de legendarische oud-doelman in een post op Instagram.

Casillas heeft spijt van vertrek bij Real Madrid: 'Dat was een fout'
© Pro Shots

Casillas verliet zijn grote liefde in 2015 transfervrij voor FC Porto, nadat zijn onaantastbare status de jaren daarvoor geleidelijk afbrokkelde. Zo verloor de Spaanse legende in het seizoen 2012/13 zijn basisplaats aan Diego López tijdens het laatste jaar van José Mourinho als trainer van Real. Het seizoen daarop liet trainer Carlo Ancelotti de clubicoon alleen keepen in de Champions League.

In het seizoen 2014/15 heroverde Casillas zijn basisplaats, maar toch besloot de doelman op 34-jarige leeftijd te vertrekken bij Real. Hij heeft er nog altijd spijt van. 'Ik heb maar zelden gesproken over mijn vertrek bij Real Madrid. Ik gaf alleen een persconferentie, een fout, en ik vertrok. Vijf jaar is sindsdien verstreken, vijf jaar sinds ik de grens overstak om naar ons buurland te gaan: Portugal.'

De reden daarvan was duidelijk: Casillas was toe aan een nieuwe omgeving en een nieuwe uitdaging na alle kritiek aan zijn adres. 'Ik wilde mezelf weer verbeteren. Want zo is het, mijn vrienden. Alle spelers (goed en slecht) willen zich verbeteren. En om dat te doen, moet je het fysieke en het mentale aspect verbeteren. Dat laatste was belangrijk. In Porto voelde ik dat weer. Laat je niets anders wijsmaken.'

Casillas vergezelde het bericht met een foto van zijn laatste wedstrijd voor Real op 23 mei 2015 tegen Getafe (7-3). 'Ik wist al dat het mijn laatste wedstrijd zou zijn', aldus de inmiddels gestopte San Iker, die onlangs zijn 39ste verjaardag vierde. Hij sloot af met de belofte ooit nog eens terug te keren bij Real. In februari maakte Casillas nog bekend voorzitter van de Spaanse voetbalbond te willen worden.

Casillas zette dit seizoen noodgedwongen een punt achter zijn loopbaan, nadat hij op de training van Porto was geveld door een hartaanval. In zijn rijke carrière won de 167-voudig international van Spanje alles wat er te winnen valt: één wereldtitel en twee Europese titels met Spanje en bij Real onder meer vijf landstitels, vier keer de Champions League, drie keer de wereldbeker en twee keer de Copa del Rey.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.