Casillas: 'Redding tegen Robben de mooiste uit mijn carrière'

Reacties

Iker Casillas ziet zijn allesbeslissende redding op de inzet van Arjen Robben in de WK-finale van 2010 als de mooiste van zijn loopbaan.

Casillas: 'Redding tegen Robben de mooiste uit mijn carrière'
© Pro Shots

De 38-jarige doelman blikt bij het kanaal van de Champions League terug op imposante carrière bij Real Madrid, FC Porto en het Spaanse nationale elftal. Wanneer hij wordt gevraagd naar zijn mooiste redding, hoeft Casillas niet lang na te denken.

'Dan kies ik voor reddingen die beslissend zijn geweest. Zoals die in de finale van het WK in Zuid-Afrika, die reflex oog in oog met Arjen Robben. Dat was niet de mooiste redding, maar wel het mooiste moment. Of die in de slotfase van de Champions League-finale van 2002 tegen Bayer Leverkusen', aldus San Iker.

Casillas heeft het moment van zijn save op Robben nog kraakhelder op zijn netvlies staan. 'Hij kwam op me af en op dat moment probeerde ik te voorspellen wat hij zou gaan doen. Ik had natuurlijk met hem samengespeeld bij Real Madrid en ik kende zijn kwaliteiten.'

Toch werd Casillas verrast. 'Ik probeerde hem wat meer ruimte aan de linkerkant te geven, zodat hij zou proberen om langs me heen te dribbelen, maar hij besloot te schieten en gelukkig kreeg ik mijn rechtervoet er nog tegenaan', blikt de sluitpost terug. De rest is bekend: de bal belandde naast het Spaanse doel, waarna Andrés Iniesta de Spanjaarden in de verlening naar de wereldtitel schoot.

Bekijk hier al onze video's
Meer Spanje
Meer over Spanje
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.