Deur voor rentree staat voor Casillas na hartaanval toch op een kiertje

Reacties

Iker Casillas heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd toch niet gespeeld. De 38-jarige doelman houdt een slag om de arm wat zijn afscheid betreft.

Deur voor rentree staat voor Casillas na hartaanval toch op een kiertje
© Pro Shots

In weerwil van eerdere berichten is zijn afscheid nog niet officieel. Casillas zelf is sceptisch. Hij heeft ook al een voorschot genomen op een toekomst na zijn actieve carrière door zich kandidaat te stellen voor het voorzitterschap van de Spaanse bond.

'Je moet realistisch zijn, het belangrijkste is mijn gezondheid', zegt Casillas op het tv-kanaal van FC Porto, waar hij nog een contract tot medio 2021 heeft. Door zijn hartaanval begin mei 2019 op de training is zijn perspectief veranderd.

'Na mijn hartaanval was ik een maand teneergeslagen. Ik durfde niet te lopen, niet te slapen of me lichamelijk in te spannen', kijkt de Spaanse goalie terug. 'Inmiddels is het anders, ik voel me goed.'

Het is de vraag of het nog tot een rentree komt. 'Het is aan de artsen om te zeggen of ik het kan doen of niet', aldus Casillas. 'Er zijn wel dingen veranderd, vooral in mijn hoofd. Ik ben begonnen de momenten te koesteren. Vaak kunnen spelers nauwelijks waarderen wat ze hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Casillas
Meer over Casillas
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.