Real Madrid heeft maar één prioriteit: 'Hebben we het niet over de penalty?'

Reacties

La Liga is voor Real Madrid een bijzaak geworden. De Spaanse kampioen maakt zich niet druk meer over de eigen competitiewedstrijden.

Real Madrid heeft maar één prioriteit: 'Hebben we het niet over de penalty?'
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
1 - 0
Real Madrid
Real Madrid

'Hebben we het niet over de penalty?', vroeg trainer Carlo Ancelotti zich tijdens de persconferentie na de Madrileense derby met een glimlach af. De wedstrijd tegen stadsgenoot Atlético Madrid was vanaf elf meter beslist door Yannick Carrasco. En de strafschop was voer voor discussie geweest.

Het was tekenend dat bij Real Madrid niemand zich echt druk maakte over de veelbesproken arbitrale beslissing. De Koninklijke heeft duidelijk andere prioriteiten dan de stadsderby in La Liga. De finale van de Champions League werpt zijn schaduw vooruit.

Met de titel al op zak maakte Ancelotti met zijn basisploeg de intenties duidelijk. Geen Karim Benzema, geen Luka Modric, geen Vinícius Júnior en geen Thibaut Courtois aan de aftrap. 'We hebben de punten niet nodig', aldus de Italiaanse coach. 'Onze prioriteit was om problemen te voorkomen en speeltijd te geven aan de spelers die minder vaak in actie komen.'

Real Madrid gebruikt het resterende La Liga-programma als voorbereiding op de Champions League-finale van 28 mei in Parijs, waar Liverpool de tegenstander is. 'Donderdag tegen Levante komen de spelers in actie die zondag minder hebben gespeeld, voor het duel met Cádiz geldt hetzelfde en tegen Real Betis speelt min of meer de ploeg die ook de finale gaat spelen', laat Ancelotti duidelijk zien waar La Liga staat op zijn prioriteitenlijstje.

Liverpool
Liverpool
0 - 1
Real Madrid
Real Madrid
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.