Atlético verrast B-elftal Real: geen erehaag, maar nederlaag

Atlético Madrid heeft Real Madrid zondag getrakteerd op een nederlaag. Een benutte penalty van Yannick Carrasco volstond om de kersvers kampioen puntloos naar huis te sturen.

Atlético Madrid
1 - 0
Real Madrid
Real Madrid

Real hoefde in het Wanda Metropolitano zoals verwacht niet op een erehaag te rekenen van de onttroonde stadgenoot. Daarmee gaf Atlético de titelhouder een koekje van eigen deeg, want Real weigerde vier jaar geleden eveneens een erehaag te vormen. Atlético had destijds net de Europa League gewonnen. De ploeg van Carlo Ancelotti leek sowieso niet al te geïnteresseerd in de derby, getuige de B-ploeg die mocht opdraven. Onder anderen Karim Benzema, Luka Modric en Vinícius Júnior begonnen op de bank.

Ook Thibaut Courtois was er niet bij. Dat betekende dat Andriy Lunin zijn eerste La Liga-minuten als doelman van Real Madrid mocht maken. De Oekraïense sluitpost zou zijn doel bijna veertig minuten schoonhouden. Verdediger Jesús Vallejo duwde Atlético-aanvaller Matheus Cunha in de slotfase van de eerste helft op de grond, waarna scheidsrechter César Soto Grado met behulp van de VAR naar de stip wees. Carrasco pakte het cadeautje uit door de bal niet al te overtuigend binnen te schieten (1-0).

Na de pauze was het wachten op de tweede treffer van Atlético. De thuisploeg kreeg een karrevracht aan kansen, maar wist geen enkele mogelijkheid te verzilveren. Carrasco was nog het dichtst bij, maar het schot van de Belgische aanvaller spatte uiteen op de paal. Ook Antoine Griezmann, die bij aanvang van de tweede helft binnen de lijnen kwam, had het vizier niet op scherp staan.

Omdat Real nauwelijks iets tegenover de kansenregen van Atlético kon stellen, deden Los Colchoneros uitstekende zaken in de strijd om een Champions League-ticket. Met nog drie wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong op nummer vijf Real Betis zes punten. Bij Real zijn alle pijlen gericht op een nieuwe eindzege in de Champions League.