'Real Madrid heeft de Spaanse titelstrijd weer tot leven gewekt'

Reacties

Real Madrid is weer helemaal terug in de Spaanse titelrace. Los Blancos wonnen zaterdagavond de derby tegen Atlético Madrid en sloten een perfecte week daarmee in stijl af.

'Real Madrid heeft de Spaanse titelstrijd weer tot leven gewekt'
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Na een fase met dramatische resultaten stond trainer Zinedine Zidane behoorlijk onder druk bij Real, maar na drie uitstekende resultaten op rij zit de Fransman weer stevig in zijn zetel. Eerst won zijn ploeg uit bij Sevilla, midweeks werd de knock-outfase van de Champions League bereikt met een overwinning op Borussia Mönchengladbach en zaterdag overklaste Real de koploper in een rechtstreeks duel.

Zidane kon zijn geluk dan ook niet op. De 48-jarige oefenmeester herstelde zijn vertrouwde middenveld met Toni Kroos, Luka Modric en Casemiro tegen Atlético in ere en was achteraf zeldzaam uitgesproken. 'Toni en Luka waren heel belangrijk, we wilden snel van kant wisselen en dan toeslaan, daar vonden ze elke keer de ruimte voor. Ze zijn fucking geweldig, exceptioneel', aldus de uitgelaten trainer bij Marca.

'Toni, Luka en Casemiro speelden op het niveau waarmee we die drie Champions Leagues op rij wonnen. Ze haalden een heel hoog niveau. Maar Karim Benzema ook, en Lucas Vázquez deed het fenomenaal, en Dani Carvajal was goed bij zijn rentree... Ze waren allemaal erg goed. Het is een mooie week voor ons. Ik ben heel blij voor de spelers, want ik heb altijd in hen geloofd.'

Aan de andere kant was de stemming logischerwijs een stuk minder goed. Diego Simeone nam de verantwoordelijkheid voor de nederlaag van Atlético. 'We wisten wat zij van plan waren met Kroos en Modric. Tegen Barcelona gingen we daar goed mee om, maar tegen Real konden we dat niet opbrengen. De jongens hebben midweeks geweldig gepresteerd in de Champions League en vandaag lukte het niet. Dat gebeurt soms.'

De Argentijn stak de hand daarbij in eigen boezem. 'De aanpak van de trainer pakte niet goed uit. De jongens hebben een geweldige reeks resultaten neergezet en lange tijd niet verloren. We wisten dat het op een dag zou gebeuren. Als een team beter is, moeten we hen feliciteren', erkende Simeone.

De Spaanse sportkranten pakken zondag uiteraard uit met de derby. Marca trekt een duidelijke conclusie: 'Real Madrid heeft de titelrace tot leven gewekt'. Het Madrileense dagblad telt de uitslagen van afgelopen week bij elkaar op en vat het sentiment mooi samen: '5-0 en weg met de crisis'.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
5
Real Sociedad
38
17
11
10
59-38
+21
62
6
Real Betis Sevilla
38
17
10
11
50-50
0
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.