Real Madrid benoemt Marcelo tot opvolger Sergio Ramos: 'Het is een eer'

Reacties

Na het vertrek van Sergio Ramos naar Paris Saint-Germain is Marcelo benoemd tot nieuwe aanvoerder van Real Madrid. De 33-jarige Braziliaan, die aan zijn zestiende seizoen begint bij de Spaanse grootmacht, is vereerd.

Real Madrid benoemt Marcelo tot opvolger Sergio Ramos: 'Het is een eer'
© Pro Shots

Bij afwezigheid van de transfervrij vertrokken Ramos droeg Marcelo de band afgelopen seizoen al met enige regelmaat, maar officieel worden benoemd tot dé captain van De Koninklijke is toch even wat anders. 'Het is een eer en een enorme verantwoordelijkheid om de aanvoerder van de grootste club ter wereld te zijn', vertelt de linksback op de clubwebsite. 'Ik ben extreem blij.'

Als speler van Real Madrid is er elke dag al genoeg om naar uit te kijken, maar nu helemaal. 'Ik ben hier al lang, maar het verlangen is er nog steeds en blijft maar groeien. Ik kijk heel erg uit naar de start van het nieuwe seizoen. En nu nog meer, omdat ik de aanvoerder van Real Madrid ben. Het is voor mij een droom die uitkomt', stelt Marcelo, die al sinds 2007 speler is van Real Madrid.

Sinds Marcelo overkwam van Fluminense speelde de 58-voudig international van Brazilië liefst 528 officiële duels voor Real Madrid, alleen Karim Benzema (559) speelde als buitenlander meer wedstrijden voor De Koninklijke. Als captain behoort Marcelo nu echt tot de grootheden uit de clubhistorie. Zijn laatste vijf voorgangers zijn Ramos, Iker Casillas, Raúl, Fernando Hierro en Manuel Sanchís.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Marcelo
Meer over Marcelo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.