Real Madrid zit met boegbeeld Marcelo in de maag

Reacties

Carlo Ancelotti is volgens Spaanse media van plan om de selectie bij Real Madrid te verkleinen en Marcelo geldt als een belangrijke kandidaat om te vertrekken. Het Braziliaanse boegbeeld laat zich echter niet zomaar wegjagen bij de club waar hij in al die jaren zo van is gaan houden.

Real Madrid zit met boegbeeld Marcelo in de maag
© Pro Shots

Marcelo (33) kwam al in het najaar van 2006 binnen bij Real, dat de Braziliaan destijds als groot talent overnam van Fluminense. De technicus groeide in Spaanse dienst uit tot een van de beste linksbacks van de wereld en speelde tot dusver al meer dan vijfhonderd officiële wedstrijden voor Real. Jarenlang was hij onomstreden, maar die status heeft Marcelo inmiddels niet meer.

De Braziliaan is uit de basis gespeeld door Ferland Mendy en mocht in het afgelopen seizoen maar bij twaalf competitieduels aan de aftrap verschijnen. De conclusie is dat Marcelo zijn beste jaren wel heeft gehad en Real staat dan ook open voor een vertrek van de clubicoon. Volgens onder meer Marca en AS is er echter een probleem: Marcelo wil helemaal niet vertrekken.

Het contract van Marcelo bij Real loopt nog een jaar door en de vleugelverdediger is, ondanks het feit dat hij niet meer wekelijks aan spelen toekomt, gelukkig in de Spaanse hoofdstad. Marcelo wil best nadenken over een transfer, maar alleen als er iets mooiers voor terugkomt. Hij laat zich in ieder geval niet zomaar wegsturen omdat de clubleiding het tijd vindt voor een vertrek.

Marcelo speelde tot dusver 528 wedstrijden voor Real. In de clubgeschiedenis was er slechts één buitenlander met meer duels voor De Koninklijke; dat is Marcelo's ploeggenoot Karim Benzema (559). Gezien zijn enorme staat van dienst is het voor Real lastig om een vertrek te forceren. De bal ligt bij Marcelo. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.