Real lijdt zonder Bellingham puntenverlies door toedoen oude bekende

Real Madrid heeft zondag niet weten te winnen op bezoek bij Rayo Vallecano (1-1). De ploeg van Carlo Ancelotti kwam snel op voorsprong dankzij een doelpunt van Joselu, maar niet veel later deed Raúl de Tomás zijn voormalige werkgever pijn vanaf de strafschopstip.

Rayo Vallecano
1 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Real Madrid kwam al binnen drie minuten op voorsprong. De thuisploeg verprutste een aanval en de koploper ging er in de tegenstoot razendsnel vandoor. Joselu werkte een voorzet van Federico Valverde tegen de touwen, maar het doelpunt werd in eerste instantie afgekeurd vanwege buitenspel. De VAR draaide dat besluit echter terug en zo kwam Real toch op 0-1. De 33-jarige Joselu vierde het doelpunt op dezelfde wijze als Jude Bellingham dat normaliter doet. De twintigjarige middenvelder was vanwege een blessure nog afwezig.

Die voorsprong wist Real niet vast te houden. Eduardo Camavinga kreeg de bal op zijn hand en weer speelde de VAR een belangrijke rol, dit keer in het nadeel van Real. De scheidsrechter werd namelijk naar het scherm geroepen en oordeelde dat de bal inderdaad op de stip moest. De Tomás, oud-speler van Real Madrid, schoot de bal hard door het midden en liet doelman Andriy Lunin kansloos (zie onderstaande video). Zo werd het in de 27ste minuut 1-1.

Ook na de rust had Real Madrid moeite met Rayo Vallecano, en dan met name met het doorbreken van de defensie van de thuisploeg. Joselu kwam nog een keer dichtbij, maar zijn inzet was te zwak en eindigde in de handen van doelman Stole Dimitrievski. De keeper uit Noord-Macedonië hield daarna ook een vrije trap van invaller Toni Kroos knap uit de kruising.

Tot een slotoffensief kwam De Koninklijke niet en dus bleef het 1-1. Eerder dit seizoen wist Real thuis ook niet winnen van Rayo Vallecano (0-0). Diep in de blessuretijd incasseerde Dani Carvajal zijn tweede gele kaart. Real Madrid behoudt de koppositie in La Liga, met Girona op zes punten achterstand. Die ploeg speelt maandagavond nog tegen Athletic Bilbao.