Heerlijke vrije trap Bébé leidt nieuwe zege én groepswinst Kaapverdië in

Rayo Vallecano-spits Bébé heeft vrijdagmiddag van gigantische afstand gescoord op de Afrika Cup. De aanvaller nam namens Kaapverdië een vrije trap op een meter of tien over de middenlijn en verschalkte daarmee Mozambique-doelman Ernan. Het effende de weg voor een zege van Kaapverdië.

Kaapverdië
Kaapverdië
3 - 0
Mozambique
Mozambique

Het toernooi begon zondag al uitstekend voor Kaapverdië met een overwinning op Ghana. Vrijdag stond het tweede duel in de groepsfase op het programma, met Mozambique. Nadat Bébé, die in het verleden flopte bij Manchester United, het eerder in de wedstrijd al eens van grote afstand had geprobeerd, viel poging twee na een goed halfuur wel binnen.

Op 39,5 meter van het doel kreeg Bébé een vrije trap te nemen. De man uit Kaapverdië trok opnieuw de stoute schoenen aan en probeerde het van grote afstand. Met een dwarrelbal verraste hij doelman Ernan, die er overigens ook niet goed uitzag, volledig. Daardoor ging Kaapverdië met een 1-0 voorsprong de rust in. Het was het verste doelpunt uit een directe vrije trap in de Afrika Cup sinds die gegevens worden bijgehouden (2010).

Dankzij goals van Ryan Mendes en Kevin Lenini na rust trok Kaapverdië de zege over de streep. Bébé en de zijnen hebben al zes punten en zijn al zeker van de winst in een poule die verder bestaat uit Egypte en Ghana.