RBC Roosendaal onderuit in Zwolle

FC Zwolle heeft RBC Roosendaal de tweede plek afhandig gemaakt. In Zwolle werd het 2-0. Na de zege op Go Ahead Eagles gaat Heracles Almelo aan de leiding in de vierde periode.

RBC Roosendaal heeft de tweede plaats achter Excelsior moeten afstaan aan FC Zwolle, dat op eigen veld met een gehavende ploeg aantrad. De Brabantse formatie profiteerde niet van de personele problemen van de concurrent en verloor de topper met 2-0. Arjan Bosschaart maakte het verschil. De aanvaller nam beide Zwolle-treffers voor zijn rekening. Volgende week krijgt RBC kans op eerherstel als koploper Excelsior naar Roosendaal komt.

Door het verlies van RBC Roosendaal komt Heracles Almelo alleen aan kop in de vierde periode. De ploeg van Gert-Jan Verbeek heeft nog geen puntverlies geleden. Dit keer was Go Ahead Eagles het slachtoffer (3-1). Alle doelpunten kwamen op naam van een Heracles-speler. Peter Reekers bracht Go Ahead met een eigen doelpunt op voorsprong, maar Thijs Sluijter, Rik Platvoet en Roy Stroeve stelden orde op zaken.

In de vierde periode deden Haarlem en Stormvogels/Telstar slechte zaken. Beide Noord-Hollandse ploegen gingen onderuit. Haarlem verloor met 3-0 bij Eindhoven. John Laponder had met twee goals een belangrijk aandeel in de Brabantse zege. Stormvogels/Telstar was op eigen veld niet opgewassen tegen Cambuur Leeuwarden (1-3). Jan Bruin scoorde twee keer voor de Friese ploeg. BV Veendam boekte een eenvoudige zege op TOP Oss (5-1). Het duel tussen MVV en Dordrecht'90 eindigde onbeslist (3-3). Wasiu Taiwo scoorde drie keer voor de Maastrichtse club.

Bekijk hier al onze video's