RB Leipzig 'zeer optimistisch' over langer verblijf Xavi Simons

Reacties

RB Leipzig doet er alles aan om ook volgend seizoen over Xavi Simons te kunnen beschikken. De Nederlander keert komende zomer normaal gesproken terug naar Paris Saint-Germain, maar de nummer vijf van de Bundesliga heeft goede hoop daar verandering in te kunnen brengen.

RB Leipzig 'zeer optimistisch' over langer verblijf Xavi Simons
RB Leipzig
RB Leipzig
2 - 0
Darmstadt 98
Darmstadt 98

Simons speelt dit seizoen op huurbasis in de Red Bull Arena en maakt grote indruk. De Nederlander was zaterdag in het thuisduel met Darmstadt 98 niet betrokken bij een doelpunt, maar kreeg het publiek weer op de banken. Dat zag ook Marco Rose, die genoot van het spel van Simons. 'Het voelt goed voor hem en voor ons', zei de trainer in gesprek met Sky Sport.

Daarmee hintte Rose op een eventueel langer verblijf van Simons in Leipzig. 'Ik denk dat Xavi een verstandige jongen is met een duidelijk plan voor zijn carrière. Hij weet wanneer hij de volgende stap moet zetten. Xavi wordt heel goed geadviseerd door zijn familie, hij voelt zich erg op zijn gemak. Ik denk dat we op dit moment goed bij hem passen. We zijn heel optimistisch.'

Omdat ook Borussia Dortmund won, blijft Leipzig op de vijfde plaats steken in de Bundesliga. Dat levert aan het einde van de rit geen ticket op voor de Champions League. Lukt het Leipzig niet om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de UEFA, dan lijkt een nieuwe huurovereenkomst met Simons hoe dan ook een lastig verhaal te worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.