Borussia Dortmund leeft met goed gevoel toe naar CL-clash met PSV

Borussia Dortmund heeft geen fout gemaakt in de aanloop naar het Champions League-duel met PSV. Mede door een doelpunt van Donyell Malen zette de Duitse topclub het uitduel met Werder Bremen zaterdag om in een overwinning.

Werder Bremen
1 - 2
Borussia Dortmund

Malen begon net als Ian Maatsen in de basis bij Dortmund en nam in het Weserstadion de openingstreffer voor zijn rekening. Michael Zetterer (ex-PEC Zwolle) kon een schot van Julian Brandt niet goed verwerken en bokste de bal voor de voeten van Malen, die op artistieke wijze de ban brak. Zetterer had geen antwoord op zijn halve omhaal (0-1).

In de slotfase van de eerste helft verdubbelde Jadon Sancho na een fraaie actie de score, maar toch zou Dortmund met een enigszins chagrijnig gevoel van het veld stappen voor de rust. Op slag van rust kreeg Marcel Sabitzer namelijk een rode kaart. De Oostenrijker ging op de kuit van Mitchell Weiser staan en kon inrukken.

Werder komt terug
Dat noopte Edin Terzic tot een omzetting voor de tweede helft. De Kroatische trainer liet Malen halverwege in de kleedkamer achter en bracht Mats Hummels binnen de lijnen. Met de routinier in het hart van de verdediging moest Dortmund de voorsprong over de streep zien te trekken. Dat lukte, maar makkelijk ging het niet. Twintig minuten voor tijd bracht Justin Njinmah de thuisploeg namelijk terug in de wedstrijd (1-2).

Werder ging op zoek naar een resultaat, maar vond dat niet. Dat betekent dat Dortmund de generale repetitie voor het duel met PSV winnend afsloot. Door de overwinning klimt Dortmund naar de vierde plaats in de Bundesliga. Werder sluit het linkerrijtje af en blijft negende.