Duitsland

Werder Bremen - Borussia Dortmund

Dortmund heeft de uitwedstrijd tegen Werder Bremen gewonnen. Dortmund kwam in de eerste helft op een voorsprong van 2-0 en gaf die na rust niet meer uit handen. Uiteindelijk werd het 2-1. Dortmund moest met tien spelers verder na één rode kaart. Dortmund nam een vroege voorsprong, toen Donyell Malen scoorde na 21 minuten. Jadon Sancho bracht in de 38ste minuut Dortmund op 2-0, met een assist van Julian Brandt. In de 46ste minuut moest Dortmund verder met een man minder toen Marcel Sabitzer van het veld werd gestuurd met een rode kaart. Justin Njinmah poetste iets van de achterstand weg voor Werder Bremen in de 70ste minuut. Maar Werder Bremen was niet bij machte vaker te scoren. Werder Bremen heeft in de laatste vijf wedstrijden één overwinning behaald, één keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl Dortmund drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft. Dit was de zesde nederlaag met één doelpunt verschil van Werder Bremen dit seizoen. Dit was ook de vierde overwinning van Dortmund met één doelpunt verschil. Donyell Malen scoorde één goalwerd uit de wedstrijd gewisseld in de 45ste minuut voor Dortmund en Ian Maatsen werd uit de wedstrijd gewisseld in de 84ste minuut. Dit betekent dat Werder Bremen op de negende positie staat met 30 punten en dat Dortmund op de vierde positie staat met 47 punten. In de volgende wedstrijd speelt Werder Bremen op zaterdag 16 maart om 15.30 uur bij Union Berlin. Dortmund ontvangt zondag 17 maart om 17.30 uur Eintracht Frankfurt.