Duitsland

Borussia Dortmund - 1899 Hoffenheim

Hoffenheim heeft weer eens gewonnen in de Bundesliga. De ploeg versloeg Dortmund uit met 2-3 in het SIGNAL IDUNA PARK. Het is de eerste zege na acht nederlagen. Ihlas Bebou opende na slechts twee minuten de score voor het bezoekende team. Donyell Malen bracht in de 21ste minuut Dortmund op gelijke hoogte, op aangeven van Marco Reus. Nico Schlotterbeck bracht in de 25ste minuut de thuisploeg op voorsprong, met een assist van Reus. Met nog bijna een half uur te gaan maakte Maximilian Beier gelijk namens Hoffenheim na een assist van Florian Grillitsch. Drie minuten later kwam Hoffenheim op voorsprong. Beier passeerde nog een keer de doelman, op aangeven van Anton Stach. Voor de wedstrijd van zondag had Dortmund al acht keer achter elkaar niet verloren. In de laatste vijf wedstrijden heeft Dortmund twee overwinningen behaald, twee keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Hoffenheim één overwinning, drie keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft. Dit was de derde nederlaag met één doelpunt verschil van Dortmund dit seizoen. Dit was ook de vierde overwinning van Hoffenheim met één doelpunt verschil. Donyell Malen speelde de hele wedstrijd voor Dortmund en scoorde één doelpuntkreeg één gele kaart, Ian Maatsen bij Dortmund in de 75ste minuut gewisseld en Wout Weghorst werd in de 79e minuut in het veld gebracht voor Hoffenheim. Speelde het hele duel. Dortmund staat op de vierde plek met 41 punten. Hoffenheim staat op de zevende positie met 30 punten. De volgende speeldag speelt Dortmund op zaterdag 2 maart om 15.30 uur, in een uitwedstrijd, tegen Union Berlin. Hoffenheim speelt zondag 3 maart om 17.30 uur thuis tegen Werder Bremen.