'PSG twijfelt nog over het traject van Xavi Simons, bonus lonkt voor PSV'

Reacties

Paris Saint-Germain speelt met het idee om Xavi Simons komende zomer terug te halen naar de Franse hoofdstad. Toch is het nog niet helemaal duidelijk wat de koploper van de Ligue 1 volgend seizoen met de huurling van RB Leipzig van plan is.

'PSG twijfelt nog over het traject van Xavi Simons, bonus lonkt voor PSV'

PSG kocht Simons vorige zomer voor zes miljoen euro terug van PSV en stuurde hem door naar de Bundesliga. Daar maakt de twintigjarige aanvaller dit seizoen indruk met zes doelpunten en zeven assists in 21 wedstrijden. Leipzig houdt Simons het liefst binnenboord. 'Maar dat hangt af van de plannen van PSG', zei sportief directeur Rouven Schröder tegen Sky Deutschland.

Le Parisien gaf dinsdag een inkijkje in de plannen van PSG, dat volgens de Franse krant met een clausule te maken heeft. Haalt PSG Simons komende zomer terug naar het Parc des Princes, dan moet het diverse bonussen aan PSV betalen. Komt Simons pas in medio 2025 naar Parijs, dan hoeft de club geen geld over te maken naar de koploper van de Eredivisie.

In VI Uncensored sprak Süleyman Öztürk de verwahting uit dat Xavi Simons een van de allerbeste voetballers ter wereld wordt.

'Xavi Simons wordt één van de allerbeste voetballers ter wereld'

Toptalenten met hoge potentie
De entourage van PSG bevestigt dat Simons een belangrijke rol speelt in de toekomstplannen, maar dat nog niet zeker is of dat voor komend seizoen geldt. 'Binnen de club worden Simons en Warren Zaïre-Emery gezien als de twee toptalenten met een enorme potentie. Omdat Bradley Barcola zich sterk ontwikkelt en PSG nieuwe aanvallers wil aantrekken, wordt gekeken welke rol Simons past', schrijft Le Parisien.

'Op dit moment is duidelijk dat PSG hem wil behouden', vervolgt de krant. 'Een transfer komende zomer lijkt uitgesloten, zelfs als Leipzig na de verkoop van Nkunku en Gvardiol met veel geld over de boeg komt. Als PSG hem terugneemt, zou dat niet zomaar een keuze zijn. Eigenaar Nasser Al-Khelaïfi is gecharmeerd van de Nederlander en heeft veel moeite gedaan hem terug te halen van PSV.'

Dat PSG op het punt staat om Kylian Mbappé te verliezen, sterkt de club in het idee om Simons in de Franse hoofdstad te houden. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Vorige zomer maakte VI een reconstructie over de mysterieuze bepalingen in het contract van Simons.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.