'RB Leipzig rond met Lens: Openda duurste aankoop ooit'

Reacties

RB Leipzig maakt van Loïs Openda de duurste aankoop uit de clubhistorie. De Duitsers nemen de Belg volgens Kicker voor 38 miljoen euro over van RC Lens.

'RB Leipzig rond met Lens: Openda duurste aankoop ooit'
© Pro Shots

Bij Lens stond Openda slechts een seizoen onder contract nadat de Fransen hem voor twaalf miljoen euro hadden overgenomen van Club Brugge. In zijn eerste jaargang was de pijlsnelle spits bij 25 goals betrokken voor de nummer twee van de Franse Ligue 1.

De 23-jarige aanvaller, met een verleden bij Vitesse, moet in de Red Bull Arena Christopher Nkunku doen vergeten. De Fransman maakte deze zomer voor zestig miljoen euro de overstap naar Chelsea. Bij Leipzig zou Openda, die volgens het Duitse medium deze week de medische keuring zal ondergaan, een contract voor vijf seizoenen ondertekenen.

In een interview met l’Equipe nam de Belgisch international onlangs al een voorschot op zijn komende transfer. 'Veel mensen zeggen me dat ik nog een seizoen bij Lens nodig heb om me te ontwikkelen. Ik denk dat dit het juiste moment kan zijn om een nog hoger niveau te bereiken. Leipzig is nog steeds een  grote club.'

Mocht het daadwerkelijk tot een transfer komen, heeft Lens een nieuw clubrecord te pakken. Met 22,6 miljoen euro is Cheick Doucouré vooralsnog de duurste verkoop van de Franse club.

Spelersprofiel

L. Openda


Geboortedatum:
16 februari 2000
Leeftijd:
24
Geboorteplaats:
Liège
Nationaliteit
België
Lengte:
1,77 m
Gewicht:
75 kg
Huidige club:
RB Leipzig
Nationaal team:
België
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.