Hoffenheim heeft het eerste duel zonder coach Alfred Schreuder verloren. Met zijn voormalige assistent Matthias Kaltenbach op de bank bleek een razendsnelle dubbelslag van Dani Olmo genoeg voor het RB Leipzig van oude bekende Julian Nagelsmann.

1899 Hoffenheim
0 - 2
RB Leipzig
RB Leipzig

Ten opzichte van het laatste duel van Schreuder, de 2-2 bij Fortuna Düsseldorf, had Kaltenbach voor drie andere namen gekozen. Voor de Nederlandse jongeling Melayro Bogarde had hij geen plek in zijn wedstrijdselectie.

Al vroeg in de wedstrijd leek het uit de startblokken geschoten Hoffenheim een ultieme kans te krijgen. Munas Dabbur dacht na een overtreding van Leipzig-goalie Peter Gulacsi een penalty te krijgen, maar na lang beraad bleek ver aan die actie een handsbal te zijn gemaakt zo constateerde de VAR. Dabbur kon zijn penalty vergeten, maar mocht direct daarna wel aftrappen. Uit de aanval volgend op de niet-gegeven strafschop punterde Olmo raak.

Het waren niet de minuten van Hoffenheim, want twee minuten later was het al 0-2. Olmo was het eindstation van een fraaie aanval en zorgde er met zijn dubbelslag voor dat voormalig Hoffenheim-coach Nagelsmann wat rustiger kon zitten in zijn dug-out.

Beide ploegen kregen vervolgens nog tal van kansen. Dabbur kopte tegen de lat en Christoph Baumgartner faalde eveneens in kansrijke positie. Aan de andere kant had Timo Werner, die volgend seizoen waarschijnlijk voor Chelsea speelt, zijn vizier totaal niet op scherp. Oog in oog met doelman Oliver Baumann schoot hij ver over. Na rust miste Sebastian Rudy namens Hoffenheim en werd de 0-3 van voormalig PSV'er 0-3 Angeliño afgekeurd vanwege buitenspel aangever Werner. Omdat Olmo vervolgens zijn kans op een hattrick liet liggen en Christoper Nkunku de paal raakte, bleef het bij 0-2. De Spanjaard stapte daardoor wel van het veld als gevierde man. Hij bracht Leipzig immers tot op een punt van nummer twee Borussia Dortmund. 1899 Hoffenheim is de nummer zeven, maar kan zaterdag een plekje zakken.