Schreuder per direct weg bij Hoffenheim: 'Je moet eerlijk zijn'

Reacties

Alfred Schreuder en 1899 Hoffenheim hebben per direct afscheid van elkaar genomen. In samenspraak is zijn tot medio 2022 lopende contract ontbonden.

Schreuder per direct weg bij Hoffenheim: 'Je moet eerlijk zijn'
© Pro Shots

Schreuder was afgelopen zomer aangetreden als opvolger van Julian Nagelsmann. De Nederlander werd de opbouw van een nieuw Hoffenheim toevertrouwd. Gaandeweg bleken de partijen niet op dezelfde golflengte te zitten. 'In belangrijke zaken op detailniveau waren er verschillen, zodat een verdere samenwerking geen zin had', zei technisch directeur Alexander Rosen.

Schreuder, wiens broer Dick als assistent in zijn kielzog vertrekt, besefte dat hij aan een lastige klus was begonnen. 'Ik was me bewust dat de opdracht in Hoffenheim een grote uitdaging zou zijn. Ik heb met veel plezier het werk gedaan. Helaas konden we het niet eens worden over hoe we Hoffenheim in de toekomst zouden leiden. Ik betreur deze ontwikkeling. Dat je verschillende meningen hebt, is niet ongewoon. Je moet dan eerlijk zijn en de consequenties accepteren.'

Schreuder werkte voor zijn overstap naar Hoffenheim als assistent van Erik ten Hag bij Ajax. De gewezen middenvelder was in zijn trainersloopbaan ook werkzaam in Nederland bij Vitesse en FC Twente. Bij de Enschedese club was hij hoofdtrainer.

VI sprak uitgebreid met Alfred Schreuder bij de start van zijn klus in Hoffenheim. De coach sprak gepassioneerd over zijn plannen en de lessen bij Ajax en van Julian Nagelsmann. Blik hier nog eens terug.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.