RB Leipzig zet begeerde Upamecano voor het blok: verlengen of vertrekken

Reacties

RB Leipzig verwacht snel duidelijkheid te krijgen over de toekomstplannen van Dayot Upamecano. Een transfervrij vertrek is voor de ambitieuze Duitsers in ieder geval volstrekt onbespreekbaar.

RB Leipzig zet begeerde Upamecano voor het blok: verlengen of vertrekken
© Pro Shots

De 21-jarige Upamecano is bezig aan zijn derde seizoen bij Leipzig, dat de verdediger in 2017 overnam van zusterclub Red Bull Salzburg. Het lopende voetbaljaar is het seizoen van zijn absolute doorbraak. De Fransman heeft veel indruk gemaakt in het succesvolle team van Julian Nagelsmann en staat in de belangstelling van zo'n beetje iedere vermogende topclub uit Europa.

Upamecano heeft bij Leipzig nog maar een contract voor een jaar en dus is het tijd voor een belangrijke beslissing. 'Upa is een extreem belangrijke speler voor ons en een van de meest begeerde talenten in Europa op zijn positie', zegt Leipzig-directeur Oliver Mintzlaff tegen BILD. 'We hebben duidelijke afspraken gemaakt met Dayot en zijn zaakwaarnemer en zullen hem absoluut niet transfervrij zullen laten gaan. Dat kunnen wij ons als club niet veroorloven.'

'Er zijn dus twee mogelijkheden: verlengen of vertrekken', benadrukt Mintzlaff. 'Ik ben ervan overtuigd dat we snel duidelijkheid zullen krijgen over welke kant dit opgaat.' Volgens BILD zou Upamecano zelf wel wat voelen voor optie drie, met nog een jaar bij Leipzig en vervolgens een transfervrij vertrek, maar dit is voor zijn werkgever dus onbespreekbaar.

Upamecano deed dit seizoen in 25 competitiewedstrijden mee en werd afgelopen zaterdag nog met twee gele kaarten naar de kant gestuurd tegen SC Paderborn. Zijn coach was na afloop van het 1-1 gelijkspel kritisch op zijn pupil: 'Dayot speelt op dit moment niet op zijn best', zei Nagelsmann. 'Hij was erg aanwezig tegen Paderborn, maar ongelukkig in zijn beslissingen. Hij weet zelf ook dat hij beter kan, maar hij is nog maar een jonge speler. Zeker een talent, maar nog niet consistent genoeg. Dat valt te begrijpen. Maar hij heeft dit seizoen ook hele goede wedstrijden gespeeld voor ons. Alles zal wel goedkomen met hem in de toekomst.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.