'Razendknap hoe Koopmeiners met de situatie omgaat'

Reacties

AZ-trainer Pascal Jansen heeft bewondering voor de manier waarop Teun Koopmeiners omgaat met alle transferperikelen. Donderdag, na het duel met Celtic in de play-offs van de Europa League, sprak de middenvelder nog de hoop uit dat AZ tot een akkoord komt met Atalanta Bergamo.

'Razendknap hoe Koopmeiners met de situatie omgaat'
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
1 - 3
AZ
AZ

'Teun heeft in die duels met Celtic laten zien hoe goed hij met de situatie omgaat. Dat vind ik razendknap. En daaraan houd ik me vast. Teun is voor ons een heel belangrijke speler, daar hoeven we niet moeilijk over te doen', aldus Jansen.

Ook Koopmeiners kon niet voorkomen dat AZ in het najaar actief zal zijn in de Conference League, waarin de ploeg vrijdag bij de loting werd ingedeeld in een groep met Cluj, Jablonec en Randers.

'Het blijft een Europees toernooi en daar worden spelers beter van. Het doel blijft hetzelfde: overwinteren', sprak Jansen, die Jablonec het beste kent. De Tsjechen moesten in de derde voorronde van de Europa League immers aantreden tegen Celtic, waardoor scouts van AZ bij beide duels op de tribune zaten en zagen dat de Schotten twee keer triomfeerden, met 2-4 en 3-0.

'Jablonec is een stugge ploeg, net zoals de nationale ploeg, zoals we op het EK hebben kunnen zien. Celtic heeft er in elk geval genoeg goals tegen weten te maken.' Jansen is ervan overtuigd dat zijn spelers de oppositie niet zullen onderschatten, omdat hij zijn spelers in algemene zin op het hart drukt dat dit niet mag gebeuren.

Na de groepstraining van zaterdag wordt ook duidelijk of Owen Wijndal in de selectie zit. Dat is afhankelijk van groen licht van de medische staf, zo vertelde Jansen. Wijndal kwam dit seizoen nog niet in actie voor de Alkmaarders.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.