Raúl leidt Real-talenten in spectaculaire finale naar historische Youth League-winst

Reacties

Voor het eerst in de historie heeft Real Madrid Onder-19 de UEFA Youth League gewonnen. In de finale werd Ajax-beul Benfica dinsdag met 3-2 verslagen. Dat betekent een fraai succes voor trainer Raúl, die daarmee precies doet waarvoor hij werd aangesteld.

Raúl leidt Real-talenten in spectaculaire finale naar historische Youth League-winst
© Pro Shots

Na het afsluiten van zijn actieve loopbaan begon de voormalige topspits in 2018 als trainer van Real Madrid Onder-15, waarna hij vorig jaar werd aangesteld als eindverantwoordelijke bij Real Madrid Castilla, het tweede elftal. Twee maanden geleden werd de hij vervolgens tijdelijk benoemd tot trainer van de Juveníl (de Onder-19), omdat Dani Poyatos aan de slag ging als hoofdtrainer van Panathinaikos.

Raúl werd aangesteld met één duidelijk doel: het hoogste jeugdelftal van De Koninklijke eindelijk eens naar Europees succes leiden. Deze editie van de Youth League is namelijk de zevende editie, maar in de voorgaande zes wist Real Madrid niet eens de finale te halen. De eindzeges in de afgelopen jaren gingen naar Chelsea, Barcelona (allebei tweemaal), Red Bull Salzburg en FC Porto. Door een spectaculaire zege op Benfica (in de kwartfinale te sterk voor Ajax) is Raúl nu geslaagd in zijn opzet.

Dankzij een treffer van Pablo en een eigen goal van Henrique Jocu stond het halverwege al 2-0 voor de Spanjaarden. Benfica kwam kort na rust terug via Gonçalo Ramos, maar nog geen minuut later maakte Miguel Gutiérrez alweer de 3-1. Dankzij de tweede treffer van Ramos kroop Benfica wederom dichterbij, waarna dé kans op een comeback volgde. Tiago Dantas faalde echter vanaf de penaltystip, waardoor het feest was voor Raúl en zijn mannen.

Overigens was dit, als het goed is, ook meteen het laatste kunstje van Raúl bij Real Madrid Onder-19. Hij keert nu in principe weer terug in zijn rol als trainer van de beloften.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.