Rashford begrijpt emotionele reactie Weghorst na eerste goal op Old Trafford

Marcus Rashford is blij dat Manchester United zich donderdag herpakte met een overwinning. De nasmaak van de 7-0 nederlaag tegen Liverpool is nog lang niet weg, maar volgens Rashford zette United wel een stap in de juiste richting. De spits was ook blij voor Wout Weghorst.

© ESPN
Manchester United
4 - 1
Real Betis Sevilla

United won donderdag in de achtste finale van de Europa League met 4-1 van Real Betis en verschafte zich zo een goede uitgangspositie voor de return van volgende week. 'Het is altijd belangrijk om te winnen na een nederlaag', vertelde Rashford tegen BT Sport. 'Het is de enige manier om je terug te knokken.'

United wilde de mentaliteit van voor de wedstrijd tegen Liverpool terugkrijgen. Rashford opende zelf al vroeg de score tegen Betis. 'We proberen altijd om goed te starten, dan helpt zo'n doelpunt veel. Betis verdedigde goed in de eerste helft, maar na rust kregen we meer ruimte. Meer ook dan we hadden verwacht bij een 1-1 stand.'

Weghorst bepaalde de eindstand op 4-1 met zijn eerste goal op Old Trafford. Hoewel zijn doelpunt niet beslissend was, kwamen er wel veel emoties los bij de spits na lang droog te hebben gestaan. Zijn vorige goal voor United was op 25 januari. 'Als spits wil je gewoon scoren', wist Rashford. 'Wout werkt hard en doet veel dingen goed, maar uiteindelijk wil hij gewoon scoren. We zijn allemaal blij voor hem.'

Al met al was het een fijne avond voor United na de rampavond op Anfield van afgelopen zondag. 'Dit is een stap in de goede richting, maar we blijven bouwen. We moeten ook niet te veel meer kijken naar die nederlaag tegen Liverpool. Dat is gebeurd, we kunnen het niet meer veranderen. We moeten door.'