Man Utd spoelt via Antony, Fernandes en Weghorst nare nasmaak weg

Manchester United heeft enkele dagen na de recordnederlaag tegen Liverpool een grote stap gezet richting de kwartfinale van de Europa League. Donderdagavond werd Real Betis met 4-1 verslagen op Old Trafford. Antony, Wout Weghorst en uitgerekend Bruno Fernandes waren belangrijk met doelpunten.

© ESPN
Manchester United
4 - 1
Real Betis Sevilla

De giftige pijlen van de Britse media richtten zich na de 7-0 nederlaag op Anfield vooral op Fernandes, die gebrek aan inzet en een overschot aan theater werd verweten. Opvallend genoeg hield manager Erik ten Hag vast aan de basiself van het duel met Liverpool, wat betekende dat Lisandro Martínez en Wout Weghorst weer een basisplaats hadden. Tyrell Malacia kreeg als invaller minuten.

Zijn landgenoot Weghorst leek al vroeg de score te openen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Een minuut later was het alsnog raak via Marcus Rashford, die alweer zijn 25ste doelpunt van het seizoen maakte. Real Betis, dat met routiniers als Claudio Bravo, Joaquín en later ook Andrés Guardado speelde, kwam via Ayoze Pérez nog terug tot 1-1, maar in de tweede helft liep Man Utd weer uit.

Zeven minuten na rust haalde Antony zijn handelsmerk tevoorschijn. Hij kwam vanaf rechts naar binnen en vond vervolgens de verre hoek met een geplaatst schot. Enkele minuten daarna verdubbelde de thuisclub de marge via Fernandes, die raak kopte uit een corner van Luke Shaw. Die voorsprong werd niet weggegeven en zelfs uitgebreid via Weghorst. De Nederlandse spits maakte uit de rebound zijn allereerste doelpunt op Old Trafford. Door de ruime zege kan Man Utd volgende week met een goed gevoel afreizen naar Sevilla voor de returnwedstrijd.