Spelers Man Utd en Ten Hag krijgen extra veeg uit de pan van media

Reacties

De oorwassing op Anfield zal nog even blijven nadreunen bij Manchester United. De media in Engeland hebben de messen in ieder geval geslepen. Dat is tenminste te zien aan de rapportcijfers die zijn uitgedeeld.

Spelers Man Utd en Ten Hag krijgen extra veeg uit de pan van media
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
7 - 0
Manchester United
Manchester United

Manchester Evening News koos ervoor om iedereen die in actie kwam op de horroravond in Liverpool een 1 als rapportcijfer te geven. Reservekeeper Tom Heaton en ongebruikte wissels Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka en Jadon Sancho ontspringen zo de dans.

Dat geldt dus niet voor de Man Utd-werknemers met een verleden in de Eredivisie, hoewel er voor Ten Hag verzachtende omstandigheden zijn. 'Voor een groot deel was zijn opstelling logisch, de spelers hebben hem laten vallen', is de conclusie die volgt bij het rapportcijfer 1.

Invaller Tyrell Malacia veranderde volgens MEN helemaal niets in de dertien minuten die hij kreeg, Wout Weghorst vormde volgens het lokale medium nooit een dreiging voor een doelpunt. 'Eén doelpunt in dertien duels nu.' Antony kwam ook niet tot scoren, ondanks zijn vroege doelpoging in deze wedstrijd. 'Zijn voorzetten waren verschrikkelijk en hij blonk negatief uit door voortdurend op doodlopende weggetjes te belanden.'

Achterin kreeg Lisandro Martínez zowaar lof voor zijn eerste helft ('redelijk solide'), maar zijn rol bij het derde doelpunt is MEN niet ontgaan. 'Hij werd gemakkelijk misleid bij het derde doelpunt van Mohamed Salah die de wedstrijd eigenlijk besliste.'

Express deelde ook cijfers uit en enkele spelers ontsprongen zowaar de negatieve dans volgens het medium. Er vielen weliswaar geen voldoendes, maar David de Gea en Marcus Rashford kregen een 5 na hun optreden op Anfield. 'De Gea kon niet veel doen aan de tegendoelpunten en zal teleurgesteld zijn in de defensie voor hem.' Rashford wordt omgeschreven als een van spelers die het bleef proberen.

Invaller Scott McTominay krijgt van Express het laagste cijfer: 2. De Schot viel in en maakte de totale ineenstorting van Man Utd mee. Wout Weghorst scoort met een 3 echter niet veel hoger. 'Een teleurstellend optreden. Hij bood erg weinig aan de bal en werd terecht gewisseld rond het uur.' Ook Bruno Fernandes kreeg een 3 en in andere Engelse media lijken de pijlen vooral op de Portugees gericht te zijn.

'De tweede helft was een absolute schande, belichaamd door niemand minder dan de aanvoerder Fernandes', analyseerde oud-speler Gary Neville na afloop. 'Het was gewoon beschamend hoe hij speelde. Zijn gedrag in de tweede helft was een schande. Ik ben er klaar mee dat hij zijn armen in de lucht gooit en klaagt over zijn teamgenoten. Ik ben er klaar mee dat hij niet meeverdedigt. Hij wordt geduwd op de borst en gaat naar de grond terwijl hij zijn gezicht vasthoudt. Dit optreden was een Man Utd-aanvoerder onwaardig.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.