Rapinoe legt uit waarom ze moest lachen na gemiste strafschop voor VS

Reacties

Megan Rapinoe heeft tekst en uitleg gegeven over haar reactie na het missen van een strafschop in de penaltyserie tegen Zweden. De Amerikaanse baarde opzien door te lachen na haar gemiste pingel en noemt het zelf 'dark comedy'.

Rapinoe legt uit waarom ze moest lachen na gemiste strafschop voor VS
Zweden
Zweden
ns
0 - 0
Verenigde Staten
Verenigde Staten

Door een gelijke stand na ruim honderdtwintig minuten, moesten strafschoppen beslissing brengen in het duel tussen Zweden en de Verenigde Staten. De in de verlenging ingevallen Rapinoe was verantwoordelijk voor de eerste van de drie missers aan Amerikaanse zijde. 'Ik vond dat we heel goed speelden en was daar ook tevreden over', reageerde Rapinoe na afloop voor de camera van FOX.

Nadat Rapinoe haar strafschop miste, liep ze met een lach op haar gezicht terug naar haar ploeggenoten. Dat zorgde op sociale media voor wat opschudding. Rapinoe verklaart haar reactie. 'Het was als een zieke grap. Dit is voor mij dark comedy. Dit is de andere kant van het mooie spelletje en die kan wreed zijn. Het was gewoon niet onze dag.'

Dat betekent een bitter afscheid voor de Amerikaanse ster, die afzwaait bij het nationale team. 'Ik weet dat dit het einde is en dat is triest. Maar ik voel me nog altijd dankbaar en blij. Het was een eer om voor dit land te spelen.' Rapinoe won met Amerika in 2015 en 2019 het WK.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.