Titelhouder VS uitgeschakeld op WK na penaltyserie tegen Zweden

Reacties

Zweden heeft zich als vierde land geplaatst voor de kwartfinales van het WK. De Zweedse dames rekenden zondagmiddag na een bloedstollende strafschoppenreeks af met titelhouder de Verenigde Staten.

Titelhouder VS uitgeschakeld op WK na penaltyserie tegen Zweden
© Pro Shots
Zweden
Zweden
ns
0 - 0
Verenigde Staten
Verenigde Staten

De VS eindigde in de poule achter de Oranje Leeuwinnen en wisten dus dat ze aan de bak moesten in de achtste finales. De kraker tegen Zweden verliep zoals verwacht. De Amerikaanse dames hadden veel balbezit en ook behoorlijk wat mogelijkheden, maar kregen de bal er niet in: beide teams hielden elkaar zo negentig minuten in evenwicht.

Ook in de verlenging kwamen beide teams niet tot scoren, waardoor een penaltyserie de doorslag moest geven. De eerste vijf strafschoppen vlogen binnen, tot Nathalie Bjorn namens Zweden hoog over schoot. Daarna deed invaller Megan Rapinoe echter precies hetzelfde namens de VS. Ook Rebecka Blomqvist (Zweden) en Sophia Smith (VS) faalden daarna van elf meter.

Kelly O'Hara ging vervolgens als derde Amerikaanse de fout in en deze keer werd het wél afgestraft. Lina Hurtig benutte de veertiende strafschop van de serie en knikkerde de VS zo uit het toernooi. Dat gebeurde op curieuze wijze. Keeper Alyssa Naeher stopte de inzet van Hurtig, maar de bal ging de lucht in, waardoor Naeher nog eens moest redden. De lijnrechter oordeelde dat de bal daarbij niet over de lijn was gegaan, maar werd gecorrigeerd door de VAR: doelpunt en dus uitschakeling VS.

Dat is historisch vroeg. Sinds 1991 eindigde Amerika op ieder WK tenminste op het podium, de laatste twee wereldkampioenschappen pakte de VS het goud. Op 11 augustus wacht voor Zweden in Auckland een confrontatie met Japan in de kwartfinales van het WK. De winnaar van die confrontatie speelt in de halve finales tegen de winnaar van het duel tussen Nederland en Spanje.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.