Rapinoe haalt uit naar de FIFA: 'Een vreselijk slecht idee'

Reacties

Megan Rapinoe heeft in aanloop naar de finale van het WK Vrouwen tegen Nederland een statement gemaakt richting de FIFA. De aanvoerder van de Verenigde Staten vindt het onbegrijpelijk dat er zondag nog twee finales gespeeld worden.

Rapinoe haalt uit naar de FIFA: 'Een vreselijk slecht idee'

Op dezelfde dag dat Amerika het in de WK-finale opneemt tegen de Oranje Leeuwinnen, spelen de Amerikaanse mannen ook een eindstrijd. Zij strijden met buurland Mexico om de Gold Cup (3 uur 's nachts, Nederlandse tijd). Daarnaast staat zondag (10 uur 's avonds, Nederlandse tijd) ook nog de finale om de Copa América op het programma: Brazilië - Peru.

'Als je het echt belangrijk vindt dat het gat tussen mannen- en vrouwenvoetbal niet groeit, plan je dan drie finales op één dag? Nee, dat doe je niet. Laat je de mannen en vrouwen van hetzelfde land op dezelfde dag een finale spelen van een toernooi, dat eens in de vier jaar plaatsvindt? Nee, dat doe je niet. Als we echt willen groeien met het vrouwenvoetbal, hebben we aandacht nodig, oog voor detail en simpelweg de slimste mensen', zei de uitgesproken Rapinoe op haar persconferentie.

'Het is een vreselijk slecht idee om alles op dezelfde dag te plannen. Op iedere denkbare manier. Er zijn twee andere finales, maar dit is een WK-finale. Dit is een 'annuleer alle andere dingen'- dag. Ik weet niet hoe dat heeft kunnen gebeuren. Ik hoorde volgens mij ergens dat ze er simpelweg niet over hebben nagedacht. Dat is nu precies het probleem.'

De finale tussen de VS en Oranje wordt zondagmiddag om 17.00 uur gespeeld in Lyon.

VI legt uit: Alex Morgan verdient meer dan Oranje samen
Oranje wil Amerika de mond snoeren: 'Ze zeggen altijd de beste te zijn'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Verenigde Staten Vrouwen
Meer over Verenigde Staten Vrouwen
Meer Nederland Vrouwen
Meer over Nederland Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.