'Vertrek van bondscoach VS-dames wordt vandaag bekend'

Reacties

Vlatko Andonovski lijkt op weg naar een vertrek als bondscoach van de Amerikaanse voetbalvrouwenploeg. Het teleurstellend verlopen WK zou de aanleiding zijn om (ietwat) voortijdig te vertrekken.

'Vertrek van bondscoach VS-dames wordt vandaag bekend'
© Pro Shots

Dat meldt The New York Times tenminste. De krant heft drie mensen gesproken die op anonieme basis weten te vertellen dat de bond donderdag bekend zal maken dat Andonovski ermee ophoudt. Dan dient hij zijn verbintenis, lopend tot eind dit kalenderjaar, nét niet helemaal uit. Voor de twee oefenwedstrijden die nog gepland staan in 2023 zou een interim-trainer worden aangesteld, een opvolger moet toewerken naar het Olympisch voetbaltoernooi in Parijs volgende zomer.

Het vertrek komt niet als een verrassing. Titelverdediger Amerika kende geen imponerend toernooi. In een zwakke poule gingen ze nog wel door als nummer twee achter de Nederlandse vrouwen, daarna was het uit met de pret: in een zenuwslopende achtste finale nam Zweden de strafschoppen beter. Het lachen van Megan Rapinoe na haar gemiste poging verwerd tot nationale rel.

Wie ook lachte was Lineth Beerensteyn. 'Wat ik dacht toen ze eruit lagen? Yes! Doei Amerika. Ze hadden een grote mond en spraken al veelvuldig over de finale. Maar je moet het eerst in de wedstrijden daarvoor laten zien, voordat je praatjes hebt. Voor mij is het een opluchting dat ze eruit liggen en ik hoop dat ze hiervan hebben geleerd', toonde de speelster weinig compassie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.