Wiegman waakt voor bliksemstart VS en geeft update over Martens

Reacties

Bondscoach Sarina Wiegman heeft zaterdagmiddag op haar persconferentie vooruitgeblikt op de finale van het WK Vrouwen. De Oranje Leeuwinnen nemen het zondag om 17.00 uur op tegen de nummer één van de wereld: de Verenigde Staten.

Wiegman waakt voor bliksemstart VS en geeft update over Martens

Wiegman is op haar hoede voor de openingsfase. Amerika wist dit toernooi in iedere wedstrijd in het eerste kwartier te scoren. 'Wij moeten heel scherp en alert starten, dat is een eis. We moeten goed georganiseerd zijn en onze verdediging op orde hebben. Dan moet natuurlijk de hele wedstrijd, maar in de openingsfase is dat nog belangrijker. Amerika zal opportuner dan normaal spelen, daar zijn we ons van bewust.'

De Verenigde Staten waren vooraf al dé topfavoriet voor de eindzege en dat is tijdens het toernooi niet veranderd. Wiegman erkent dat. 'Wij zijn de underdog. Amerika heeft een enorme status, daar hebben we respect voor, maar geen ontzag. Ze hebben een heel sterk team, maar ze hebben het ook een paar keer moeilijk gehad dit toernooi. We zullen het zwaar krijgen, maar er zullen ook kansen zijn om ze pijn te doen. We gaan voor een stunt', sprak de bondscoach.

Martens
Het is nog niet duidelijk of Wiegman in Lyon over Lieke Martens kan beschikken. De linksbuiten kampt met een teenblessure. 'Ik weet nog niet of ze kan spelen, daar maken we zondagochtend een beslissing over. Het is nog niet zeker of ze start, maar ze bereidt zich er wel op voor', verzekerde Wiegman. Ook Stefanie van der Gragt heeft wat fysieke problemen, maar wordt wel aan de aftrap verwacht tegen de VS.

VI legt uit: Alex Morgan verdient meer dan Oranje samen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.