Rangers trekt PSV-scout aan als technisch directeur

Reacties

Nils Koppen (38) is de nieuwe technisch directeur van Rangers FC. De Schotse recordkampioen neemt Koppen over van PSV, waar hij werkzaam was als scout.

Rangers trekt PSV-scout aan als technisch directeur
© Pro Shots

Koppen wordt op Ibrox, als zijn werkvergunning tenminste in orde komt, verantwoordelijk voor het rekruteren van spelers, hij zal nauw gaan samenwerken met de recent aangestelde Belgische manager van de club, Philippe Clement. De planning is dat hij op 2 januari van het volgende jaar begint aan zijn rol.

De sinds 2018 in Eindhoven werkzame Koppen reageert verheugd op zijn nieuwe uitdaging. 'Ik ben heel blij dat ik me kan voegen bij een prestigieuze club als Rangers, in een cruciale functie. Ik kijk er al naar uit om te werken met de scouts om ervoor te zorgen dat we in de komende jaren onze doelstellingen bereiken', spreekt hij op de website van Rangers.

Zo extreem als rond de eeuwwisseling zal het niet meer worden, maar bij Rangers is inmiddels weer een aardige groep Nederlandstaligen actief. Koppen kan in zijn moerstaal communiceren met onder meer manager Clement, diens assistent Stephan Van der Heyden en selectiespelers Cyriel Dessers en Sam Lammers. Elders in Glasgow vertrok deze week juist een landgenoot uit de voetbalwereld: Marijn Beuker verruilde het eerbiedwaardige Queen's Park voor Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Meer Rangers FC
Meer over Rangers FC
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Premiership
Meer over Premiership
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.