Rangers overklast Celtic en wint Old Firm voor het eerst sinds 2012

Rangers FC heeft zaterdag de tweede Old Firm van het seizoen gewonnen. De ploeg van manager Steven Gerrard won weliswaar nipt, maar was veel sterker dan Celtic. De titelstrijd in Schotland is door de zege van Rangers een stuk spannender geworden. De laatste competitiezege van Rangers op Celtic was op 25 maart 2012 (3-2).

Glasgow Rangers
1 - 0
Celtic
Celtic

Rangers, voor de wedstrijd drie punten achter op Celtic én een wedstrijd meer gespeeld, ging flitsend van start in het Ibrox Stadium. Celtic was eerder dit seizoen in eigen huis nog met 1-0 te sterk, maar nu deelde de formatie van Gerrard de lakens uit. In de beginfase kregen Daniel Candeias en Connor Goldson al goede kansen, maar keeper Craig Gordon lag in de weg. Daarna raakte topscorer Alfredo Morelos de lat.

Celtic liet weinig zien en kreeg daar na een half uur de rekening voor gepresenteerd. Rangers-middenvelder Ryan Kent kapte bij de achterlijn terug en passte naar naamgenoot Ryan Jack, wiens uithaal via een Celtic-been in het doel belandde: 1-0. Vervolgens voorkwam Gordon dat het bij rust al 2-0 stond door een poging van Kent uit zijn doel te gouden.

Gordon hield na rust niet op met reddingen verrichten. Ryan Jack schoot van net buiten het strafschopgebied maar opnieuw keerde de doelman van Celtic de inzet. De bezoekers creëerden aan de andere kant nauwelijks iets, maar kwamen wel bijna op gelijke hoogte toen Callum McGregor de bal langs keeper Allan McGregor werkte. De vlag was echter al omhoog gegaan voor buitenspel. Celtic had daarna wel wat meer te vertellen, maar scoren deden de bezoekers niet meer.

Rangers komt door de overwinning op gelijke hoogte met Celtic. Beide clubs hebben 42 punten, maar Celtic heeft een wedstrijd minder gespeeld.