Celtic-familie geraakt door besluit Griffiths: 'Hij moet weer gelukkig worden'

Reacties

De Celtic-familie is geraakt door het emotionele en moeilijke besluit van spits Leigh Griffiths, die vanwege persoonlijke problemen voorlopig even afscheid neemt van de voetballerij. De 28-jarige goalgetter kampt met mentale problemen en heeft daarom besloten zich even terug te trekken.

Celtic-familie geraakt door besluit Griffiths: 'Hij moet weer gelukkig worden'

Celtic-manager Brendan Rodgers kondigde het voorlopig ontbreken van Griffiths woensdag al aan. 'Hij zal het voetbal voor een tijdje naast zich neerleggen', zo sprak de oefenmeester. 'Hij kampt al een paar maanden met wat problemen. Hij is nu op een punt gekomen dat het voor hem een gevecht begint te worden. We gaan hem de professionele hulp geven die hij nodig heeft, waardoor hij weer in a good place kan komen. Wat het precies is, dat is vertrouwelijk. Maar Leigh moet weer gelukkig worden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Rodgers sprak verder zijn steun uit voor zijn spits en diens beslissing. 'Leigh is een geweldige vent, ik heb een goede band met hem. Hij heeft in het verleden al wat problemen gehad die niets met voetbal te maken hadden. Op dit moment is voetballen, en eigenlijk het hele leven, even moeilijk voor hem geworden. Daar gaan we hem mee helpen, we zullen het jullie laten weten wanneer hij weer terug is. Hij heeft de steun van het team, de staf en de fans.'

Griffiths zelf reageerde donderdag dankbaar. 'Ik wil iedereen bedanken die me lieve en krachtige beterschapswensen heeft gestuurd. Ik doe er alles aan om als een beter én sterker mens terug te keren.' Voorafgaand aan het Europa League-duel met kwamen ook de fans van Celtic met een steunbetuiging. Zo zongen ze Griffiths toe en waren er spandoeken ter support. 'It's okay not to be okay', stond er op een van de doeken te lezen. Ook manager Steven Gerrard van Celtic-aartsrivaal Rangers sprak zijn steun uit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De situatie van Griffiths komt hoe dan ook hard aan in de voetbalwereld. De Schots international belandde in de winterstop van 2013/14 bij Celtic, waar hij uitgroeide tot een fenomeen. In de afgelopen vierenhalf seizoen kwam hij tot liefst 73 competitietreffers. Deze jaargang kampte hij met blessures, waardoor hij lang niet altijd mee kon doen. Toch was hij voor de fans - dankzij zijn werklust en instelling - één van hen.

Het zijn allemaal zaken die voor even naar de achtergrond zijn verdwenen. Want, zo sprak Rodgers: 'Het is geen zwaktebod om over dit soort dingen te praten. Vergeet het voetbal maar even, we hebben het hier gewoon over het welzijn van een jongeman.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.