Racisme-rel Cavani krijgt vervolg: fikse schorsing dreigt

Reacties

Edinson Cavani moet vrezen voor een schorsing. De aanvaller van Manchester United wordt aangeklaagd wegens mogelijk racistische uitlatingen.

Racisme-rel Cavani krijgt vervolg: fikse schorsing dreigt
© Pro Shots

De Engelse tuchtcommissie kwam na onderzoek tot de conclusie dat Cavani moet worden vervolgd voor zijn opmerkingen op sociale media. De Uruguayaan zou zich in een reactie na de zege op Southampton schuldig hebben gemaakt aan racistisch taalgebruik door in een antwoord op Instagram de woorden 'gracias negrito' te gebruiken.

Cavani was zich van geen kwaad bewust, maar haalde de gewraakte woorden weg en maakte ook zijn excuses. Volgens Manchester United waren de intenties van de spits ook 'absoluut' niet verkeerd.

Ondanks de reactie van Cavani en United ziet de Engelse bond voldoende grond om tot vervolging over te gaan. Als hij schuldig wordt bevonden, wacht hem een straf van minimaal drie duels. De spits heeft tot 4 januari de gelegenheid te reageren op de aanklacht.

Het woord negrito zorgde eerder voor ophef in het Engelse voetbal. Cavani's landgenoot Luis Suárez gebruikte in 2011 in zijn tijd bij Liverpool hetzelfde woord richting Patrice Evra. Het leidde tot een strafzaak, waarbij de argumenten van de voormalig Ajacied over zijn intenties van tafel werden geveegd. Suárez werd voor acht duels geschorst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.