Puzzelende Besiktas-coach verschuilt zich tegen Ajax niet achter ziekenboeg

Reacties

Besiktas wil dinsdag ondanks de nodige personele problemen Ajax pijn doen in de Johan Cruijff Arena. Besiktas-trainer Sergen Yalçin is ervan overtuigd dat de regerend Turkse kampioen een mooi resultaat kan neerzetten in Amsterdam.

Puzzelende Besiktas-coach verschuilt zich tegen Ajax niet achter ziekenboeg
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 0
Beşiktaş
Beşiktaş

Besiktas kende een slechte generale repetitie voor de ontmoeting met Ajax. Op bezoek bij Altay ging de formatie van Yalçin met 2-1 onderuit. Amsterdammer Leandro Kappel was met een goal en een assist goud waard voor de verrassende nummer twee in de Süper Lig.

Yalçin moet voor het duel met Ajax puzzelen gezien het aantal blessuregevallen. In de uitwedstrijd tegen Altay zag de trainer van Besiktas tot zijn ongenoegen ook nog Miralem Pjanic geblesseerd uitvallen. De middenvelder die deze zomer overkwam van Barcelona reist net als Welinton Souza, Domagoj Vida, Atiba Hutchinson, Mehmet Topal, Necip Uysal, Rachid Ghezzal, Kevin N'Koudou, Alex Teixeira, Cyle Larin en Javier Montero niet mee naar Amsterdam.

'We missen heel veel spelers, maar we gaan ons niet verschuilen achter de jongens die er niet zijn. We moeten vol overgave de wedstrijd ingaan en alles geven tot het laatste fluitsignaal', zei Yalçin volgens Fanatik in aanloop naar het Champions League-duel met Ajax. Michy Batshuayi, Oguzhan Özyakup en Salih Uçan zijn dinsdag wel weer inzetbaar.

Besiktas startte de Champions League-campagne twee weken geleden met een thuisnederlaag tegen Borussia Dortmund (1-2). 'Wanneer we met z'n allen negentig minuten de strijd aangaan tegen Ajax dan ben ik ervan overtuigd dat we niet met lege handen terugkeren vanuit Nederland', aldus 37-voudig Turks international Yalçin.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep C UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
6
6
0
0
20-5
+15
18
2
Sporting Lissabon
6
3
0
3
14-12
+2
9
3
Borussia Dortmund
6
3
0
3
10-11
-1
9
4
Beşiktaş
6
0
0
6
3-19
-16
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.