PSV'ers Sainsbury en Behich beginnen Asian Cup met flinke deceptie

Reacties

Titelhouder Australië heeft zijn openingsduel van het toernooi om de Asian Cup verrassend verloren. Jordanië was met 1-0 te sterk voor de voormalige ploeg van Bert van Marwijk.

PSV'ers Sainsbury en Behich beginnen Asian Cup met flinke deceptie

Australië kroonde zich in 2015 tot koning van Azië door Zuid-Korea in de finale te verslaan. Vier jaar later begonnen The Socceroos met een wedstrijd tegen Jordanië, de nummer 109 van de FIFA-ranking. Australië moet zijn titel in de Verenigde Arabische Emiraten verdedigen zonder sterspeler Aaron Mooy (Huddersfield Town) en de inmiddels gestopte Tim Cahill.

PSV-verdedigers Trent Sainsbury en Aziz Behich waren er wel bij en hadden direct een basisplaats tegen Jordanië. Het duo speelde de volle negentig minuten, maar kon niet voorkomen dat Australië zich blameerde. Anas Bani Yaseen kopte na 26 minuten de enige treffer van de wedstrijd binnen. Awer Mabil raakte in de slotfase nog wel de paal, maar tot een gelijkmaker kwam het niet.

Australië kende zo een valse start tegen de op papier makkelijkste tegenstander. Op 11 januari krijgt de ploeg van bondscoach Graham Arnold, de opvolger van Van Marwijk, kans op revanche. Palestina is dan de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Australië
Meer over Australië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.