PSV'er Gutiérrez laat zich zien bij Mexico

Reacties

Mexico heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een oefenzege geboekt op Paraguay. PSV-middenvelder Érick Gutiérrez had een basisplaats en speelde een kleine rol in de overwinning voor de ploeg van Gerardo Tata Martino.

PSV'er Gutiérrez laat zich zien bij Mexico
Mexico
Mexico
4 - 2
Paraguay
Paraguay

Martino stuurde een jong elftal het veld in voor de confrontatie met Paraguay. Sterspelers als Andrés Guardado, Raúl Jiménez en Hirving Lozano kwamen niet in actie. Het bood onder anderen Diego Lainez en Gutiérrez de kans om zich te laten gelden. Mexico begon sterk en kwam al snel op voorsprong via Jonathan dos Santos.

Even later was het de beurt aan Gutiérrez. De 23-jarige middenvelder, die de afgelopen maanden weinig in actie komt bij PSV, zag zijn lage voorzet door verdediger Gustavo Gómez in eigen doel gewerkt worden: 2-0. Via Javier Hernández en Luis Mortes liep Mexico verder uit. Hernán Pérez en Derlis González scoorden namens de bezoekers, die na een rode kaart van sterspeler Miguel Almirón in de 63ste minuut met tien man stonden.

Guti, afgelopen zaterdag tegen Chili nog invaller, deed 78 minuten mee en kreeg zelf ook nog een kans op zijn eerste interlanddoelpunt. De PSV-middenvelder stuitte echter op de paal. In de slotfase werd het nog even spannend, maar de mannen van Martino trokken de zege over de streep. De voorganger van Frank de Boer bij Atlanta United kan daardoor nog steeds een perfecte score overleggen.

Wo 27 mrt. 2019

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Mexico
Meer over Mexico
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.