'Lozano is absoluut klaar voor de stap naar de Europese top'

Reacties

Gerardo Martino denkt dat Hirving Lozano klaar is voor een transfer naar een grotere club. Volgens de bondscoach van Mexico heeft de 23-jarige aanvaller dat aangetoond bij PSV.

'Lozano is absoluut klaar voor de stap naar de Europese top'
Mexico
Mexico
4 - 2
Paraguay
Paraguay

Lozano werd afgelopen zomer na zijn WK-optreden met Mexico, waarvoor hij scoorde tegen Duitsland, al in verband gebracht met een transfer. De snelle vleugelspits bleef uiteindelijk toch in Nederland. Komende zomer zal hij zijn naam na zijn tweede seizoen voor PSV, waarvoor hij dit seizoen negentien keer scoorde, opnieuw regelmatig terugzien in de geruchtenmolen.

De laatste tijd worden vooral Napoli en Manchester United genoemd als mogelijke bestemming voor Lozano. Martino kijkt er niet raar van op. 'Ik denk dat Hirving belangrijk is geweest in Nederland en heeft laten zien dat hij een speler is die ongelooflijk waardevol kan zijn. Hij kan de stap naar de Europese topclubs aan, dat is duidelijk', zei hij op een persconferentie. 

Tussenstap
De Argentijnse trainer, die bij Atlanta United werd opgevolgd door Frank de Boer en eerder al werkzaam was bij Barcelona, denkt dat de Eredivisie een goed tussenstation is geweest voor Lozano. 'Naar Nederland of Portugal gaan, is een traditionele tussenstap voor veel Latino-spelers. Als je het analyseert vanuit het oogpunt van de speler, is hij er absoluut klaar voor.'

Mexico oefent in de nacht van dinsdag op woensdag tegen Paraguay, het land waarvan de 56-jarige Martino tussen 2006 en 2011 al bondscoach was. In de nacht van vrijdag op zaterdag won El Tri al met 3-1 van Chili, mede door een doelpunt van Lozano. Ook voormalig PSV'ers Héctor Moreno en Andrés Guardado waren belangrijk. PSV-middenvelder Érick Gutiérrez deed toen mee als invaller.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.