PSV verrast Max: 'Niet normaal dat je zo speelt na een 4-4'

Reacties

PSV kwam verrassend sterk voor de dag tegen FC Kopenhagen, vond Philipp Max. De linksback schoof na de wedstrijd aan voor de persconferentie en ging in op het tweeluik met de Denen. Een tweeluik waarin de twee wedstrijden totaal verschillend waren.

PSV verrast Max: 'Niet normaal dat je zo speelt na een 4-4'
© Pro Shots
FC Kopenhagen
FC Kopenhagen
0 - 4
PSV
PSV

In de heenwedstrijd gaf PSV ontzettend veel weg en bleef de schade nog relatief beperkt door de aanvallende drang van de Eindhovenaren. In Denemarken maakte PSV al vroeg het verschil en schakelde het met volle overtuiging FC Kopenhagen uit. 'Dit was misschien wel de beste wedstrijd die we gespeeld hebben dit seizoen', vond Max.

'Dit was heel erg belangrijk', ging de back, die de assist op 0-2 verzorgde, verder. 'Niet alleen dat we winnen, maar ook de manier waarop we speelden. Ik ben trots op het team. Het is niet normaal dat je na een 4-4 vervolgens in zo'n stadion speelt voor 30 duizend man en dan op deze manier voor de dag komt.'

Het is een mooi seizoen voor PSV, dat nog volop meedoet op drie fronten. De achterstand in de Eredivisie op koploper Ajax is erg klein, de bekerfinale (tegen Ajax) is bereikt en het Europese avontuur gaat straks verder in de kwartfinale van de Conference League.

Gakpo
Of Cody Gakpo een rol kan spelen in die belangrijke duels, moet nog blijken. De aanvoerder werd uit de wedstrijd geschopt. 'Het was een harde overtreding, maar ik heb het niet goed kunnen zien op het veld', stelde Max na de wedstrijd. 'Ik hoop dat het niet erg is, dat hij snel weer kan spelen. We hebben hem nodig voor de belangrijke wedstrijden.' Trainer Roger Schmidt vond de overtreding op Gakpo goed voor rood.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.