PSV-spits Pepi weer trefzeker, concurrent Giménez laat zich zien

Reacties

Amerika heeft de interlandperiode in de nacht van dinsdag op woensdag afgesloten met een tweede, ruime oefenzege. Ricardo Pepi van PSV speelde tegen Oman opnieuw een belangrijke rol, terwijl de concurrent van Feyenoord-spits Santiago Giménez dat juist voor Mexico deed.

PSV-spits Pepi weer trefzeker, concurrent Giménez laat zich zien
© Pro Shots
Verenigde Staten
Verenigde Staten
4 - 0
Oman
Oman

Ten opzichte van het duel met Oezbekistan stond Sergiño Dest weer in de basis, ditmaal kreeg hij gezelschap van teamgenoot Malik Tillman. Pepi kwam er bij rust in, toen het al 1-0 stond door een vroege goal van Folarin Balogun.

Tien minuten voor tijd was het raak voor Pepi, die zodoende één op één loopt na zes duels in 2023. Omdat de spits van PSV geen enkele wedstrijd volledig speelde, kan hij in dit jaar teren op een knap doelpuntengemiddelde van een goal per 34 minuten. Pepi schoot tien minuten voor tijd knap raak vanuit de draai.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mexico
Mexico
3 - 3
Oezbekistan
Oezbekistan

Waar Amerika eerder in deze interlandperiode simpel won van Oezbekistan, had Mexico er meer moeite mee. Giménez had in het vorige oefenduel van Mexico een strafschop gemist en raakte zijn basisplaats kwijt. Vervanger Raúl Jiménez, ook al trefzeker toen hij tegen Oezbekistan speelde, greep zijn kans met beide handen aan.

De routinier van Fulham maakte tweemaal gelijk voor Mexico, bij een 0-1 en 1-2 achterstand. Carlos Antuna, die toen nog als Uriel Antuna een weinig succesvolle huurperiode bij FC Groningen meemaakte, leek Mexico vervolgens aan de late oefenzege te helpen. Otabek Shukurov maakte echter op zijn beurt gelijk in de slotfase.

Zo sluit Giménez de interlandperiode af zonder doelpunten. De Mexicaan kan zich volledig richten op het komende duel met SC Heerenveen, Feyenoord staat daarna tegenover Celtic in de groepsfase van de Champions League. Voor die wedstrijd is Giménez geschorst.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.