PSV-spits Pepi toegevoegd aan Golden Boy-lijst

Reacties

Na zijn transfer naar PSV is Ricardo Pepi toegevoegd aan de Golden Boy-shortlist. De originele lijst met honderd namen kreeg een update en de Amerikaan komt meteen binnen op plek 46.

PSV-spits Pepi toegevoegd aan Golden Boy-lijst
© Pro Shots

Tuttosport, de organisator van de Golden Boy-verkiezing, stimuleert vorm en wil daarom niet gebruik maken van een vaste lijst tijdens de verkiezing. Met hulp van databureau Football Benchmark is er een algoritme ontwikkeld om de grootste talenten op de Europese velden in te delen en aan de hand daarvan is een lijst met honderd spelers samengesteld. Inmiddels zijn er acht spelers die verbonden zijn of waren aan de Eredivisie die op de lijst staan (zie onderaan).

Pepi is dus de nieuwste binnenkomer, de overige zeven stonden al op de originele lijst van de Golden Boy-verkiezing. Xavi Simons staat van dat rijtje nog steeds het hoogst, na zijn terugkeer bij Paris Saint-Germain en zijn verhuur aan RB Leipzig is hij zelfs een plekje gestegen naar de vijfde plaats.

Gavi, Pedri, Erling Haaland, João Félix, Matthijs de Ligt, Kylian Mbappé, Renato Sanches, Anthony Martial, Raheem Sterling en Paul Pogba zijn de laatste tien winnaars van de Golden Boy-award.
© Pro Shots
Gavi, Pedri, Erling Haaland, João Félix, Matthijs de Ligt, Kylian Mbappé, Renato Sanches, Anthony Martial, Raheem Sterling en Paul Pogba zijn de laatste tien winnaars van de Golden Boy-award.

Op de oorspronkelijke lijst had Devyne Rensch van Ajax ook een plekje in de toptien, maar na de update is de rechtsback naar de zeventiende plek gedaald. Hij is daardoor ingehaald door Milos Kerkez, die onlangs zijn transfer van AZ naar AFC Bournemouth afrondde. Ook Emanuel Emegha, die zaterdagavond tekende bij Strasbourg, staat hoog op de lijst.

Naast Pepi steeg ook teamgenoot Johan Bakayoko flink op de lijst. Hij ging van de 30ste naar de 22ste plek. De grootste stijger was echter Arda Güler, die na zijn transfer naar Real Madrid zichzelf opeens terugvindt op de zestiende plek van de lijst. Daarvoor was Güler nummer 78.

De uiteindelijke winnaar wordt bepaald aan de hand van de stemmen van journalisten en fans. Het algoritme geeft de meeste kans aan Jamal Musiala (Bayern München), Jude Bellingham (Real Madrid) en Gavi (Barcelona). De middenvelder van Barça won de prijs echter vorig jaar en het is niet gebruikelijk dat de Golden Boy-award twee keer achter elkaar gewonnen wordt door hetzelfde talent. In het verleden gingen onder anderen Rafael van der Vaart en Matthijs de Ligt aan de haal met de prestigieuze prijs.

Spelers met een verleden in Nederland op de Golden Boy-lijst

Speler Club
5. Xavi Simons RB Leipzig
14. Milos Kerkez AFC Bournemouth
17. Devyne Rensch Ajax
20. Emanuel Emegha Strasbourg
22. Johan Bakayoko PSV
30. Björn Meijer Club Brugge
46. Ricardo Pepi PSV
82. Kacper Kozlowski Vitesse

Bekijk de volledige lijst met honderd namen op de website van de verkiezing.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.