Xavi Simons en Rensch bij kanshebbers voor Golden Boy-award

Reacties

Xavi Simons is een van de kanshebbers op de Golden Boy-award van 2023. De twintigjarige international is een van de vier Nederlanders op de shortlist van de Italiaanse sportkrant Tuttosport.

Xavi Simons en Rensch bij kanshebbers voor Golden Boy-award
© Pro Shots

Die is voor het eerst in de historie van de prestigieuze verkiezing voor spelers onder de 21 jaar niet volledig gebaseerd op de keuze van een groep vooraanstaande journalisten. Databureau Football Benchmark heeft een algoritme ontwikkeld. Aan de hand daarvan is een ranglijst gerold met honderd grootste talenten uit Europa.

Het levert een toptien op met daarin twee Nederlanders: Simons en Devyne Rensch. De aanvallende middenvelder staat na zijn eerste seizoen bij PSV op de zesde plaats, de twintigjarige rechtsback van Ajax is de nummer negen van de Golden Boy Index. Club Brugge-linksback Bjorn Meijer is terug te vinden op de 29ste plaats.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Maar er zijn meer (oude) bekenden uit de Eredivisie die dit jaar bij de honderd grootste beloften van Europa horen. Zo is voormalig Sparta-spits Emanuel Emegha, nu actief voor Sturm Graz, de nummer negentien op de lijst en AZ-linksback Milos Kerkez de nummer vijftien. Ibrahim Bakayoko (PSV) staat 30ste, Kacper Kozlowski (Vitesse) 79ste.

Musiala
De topfavoriet om Gavi op te volgen als winnaar van de Golden Boy-award is Jamal Musiala. De twintigjarige dribbelkoning schoot Bayern München vorige maand nog naar de landstitel. Real Madrid-aanwinst Jude Bellingham is de nummer twee op de lijst, voor Gavi. Benfica-verdediger António Silva en Barcelona-back Alex Baldé completeren de topvijf.

De uiteindelijke winnaar wordt bepaald aan de hand van de stemmen van journalisten en fans. Zij bepalen wie in de voetsporen treedt van de vele bekende winnaars uit het verleden. Rafael van der Vaart was in 2003 de eerste, maar ook Lionel Messi (2005), Kylian Mbappé (2017), Matthijs de Ligt (2018) en Erling Haaland (2020) wonnen de award.

Bekijk hier al onze video's
Meer X. Simons
Meer over X. Simons
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.