Van AZ naar de Premier League: Kerkez tekent bij Bournemouth

Reacties

Milos Kerkez is komend seizoen te bewonderen in de Premier League. AFC Bournemouth heeft de komst van de linksback officieel gemaakt.

Van AZ naar de Premier League: Kerkez tekent bij Bournemouth
© Pro Shots

De transfer van Kerkez naar Bournemouth hing al in de lucht, nadat AZ de negentienjarige Hongaar dinsdag al toestemming had gegeven om naar Engeland af te reizen. Woensdag werd Kerkez medisch gekeurd en donderdag is hij gepresenteerd. Hij heeft een 'langdurig' contract getekend bij Bournemouth.

Kerkez kwam anderhalf jaar geleden over van AC Milan en was in het afgelopen seizoen de opvolger van de naar Ajax vertrokken Owen Wijndal. De Hongaar maakte veel indruk en in de afgelopen periode werd wel duidelijk dat hij niet nog langer in de Eredivisie zou blijven.

Lang leek Benfica de beste papieren te hebben voor Kerkez, vervolgens meldde Lazio zich in Alkmaar. Het is nu echter Bournemouth dat de strijd om de vleugelverdediger heeft gewonnen. Bij zijn nieuwe club wordt Kerkez ploeggenoot van Justin Kluivert.

Na Sam Beukema (Bologna) en Tijjani Reijnders (AC Milan) is Kerkez de derde basisspeler van AZ die deze zomer verlaat. De Alkmaarders hebben met David Møller Wolfe al een nieuwe linksback, en dus de beoogde opvolger van Kerkez, in huis gehaald. De Noor zal met Mees de Wit moeten gaan strijden om een basisplaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.