PSV probleemloos door frisse Zwitserse wind: 'Alleen met microscoop te zien'

Reacties

FC Zürich heeft zich donderdag andermaal laten zien als een makkelijk slachtoffer voor PSV. In Zwitserland werd gewezen op het (te) grote verschil.

PSV probleemloos door frisse Zwitserse wind: 'Alleen met microscoop te zien'
© Pro Shots
PSV
PSV
5 - 0
FC Zürich
FC Zürich

Bo Henriksen zag zijn debuut op de bank van FC Zürich op een drama uitlopen. 'We hebben veel werk te verzetten, we staan nu voor een grote berg. We moeten nu onze weg omhoog vinden. Het verschil in kwaliteit had het onderscheid gemaakt. PSV was beter dan wij, zo simpel was het', zei de Deen, die maandag was aangetreden als nieuwe trainer.

Blick constateerde dat de komst van de Deen wel voor een frisse wind had gezorgd. 'Maar die was slechts met een microscoop te zien.' FC Zürich incasseerde in Eindhoven een 'klap in het gezicht', de tiende wedstrijd op rij zonder zege.

Volgens het Zwitserse Bluewin mocht FC Zürich zich nog gelukkig prijzen dat de nederlaag niet groter uitviel. 'PSV was na rust wat minder doelgericht en liet enkele topkansen onbenut. Maar het klassenverschil was te groot.'

De nederlaag ging voorbij aan de meegereisde fans. Die hadden besloten niet hun plaats in het uitvak in te nemen na ongeregeldheden rond het stadion. Het politieoptreden was de reden voor het voortijdige vertrek uit Eindhoven.

UEFA Europa League

Stand Groep A UEFA Europa League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
6
5
0
1
8-3
+5
15
2
PSV
6
4
1
1
15-4
+11
13
3
FK Bodø/Glimt
6
1
1
4
5-10
-5
4
4
FC Zürich
6
1
0
5
5-16
-11
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.